keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Palkka-aleko korjaa Suomen talouden, täh?

Tänään Yle julkaisi uutisen, jossa sen taloustutkimuksen mukaan kolmannes olisi valmis luopumaan palkankorotuksista.

Uutinen on sikäli hämmentävä, kun ajattelee jo toimeenpantuja heikennyksiä ostovoimaan.

Olen erittäin vahvasti sitä mieltä, että Suomi lähtee kasvu-uralle uudestaan, vain sillä, jos ostovoimaa parannetaan.

Kaikki muut toimenpiteet jarruttavat talouskehitystä, kuten aiemmin kirjoitin http://www.petrirastas.com/2014/12/valtion-talous-kuntoon.html

Suomen veroaste, siis veroaste, joka kuvaa verojen ja pakollisten sosiaaliturvamaksujen suhdetta bruttokansantuotteeseen on yli 44 %, kun OECD maiden keskiarvo on 34,1 % (lähde: veronmaksajat)

Tarkoittaa sitä, että jos tuotat 1 000 000 euroa, menee siitä 440 000 euroa veroihin ja veroluonteisiin maksuihin. Houkutteleeko tämä investoimaan Suomeen? Onko tämä innostavaa?

On aivan selvää, että Suomi on kohta niin pahassa jamassa, että ulospääsy vaatii todella radikaaleja tekoja. Sosiaaliturvan leikkauksilta ei voi välttyä. Kuinka kauan hyvinvointiyhteiskuntailluusiota aiotaan pitää yllä?

Suomessa irtisanomiset lisääntyy, mutta mitä tekee maamme hallitus? Kiristää tuloveroa, kiinteistöveroa, energiaveroa, polttoaineveroa, pankkiveroa, makeisveroa, viinaveroa, osinkoveroa ja leikkaa lapsilisiä, pienentää asuntolainan korkovähennysoikeutta, sekä leikkaa kuntien valtionavustuksia, joka johtaa kuntaverojen nousuun.

Mikään näistä toimenpiteistä ei tue talouskasvua, päinvastoin!

Korjaan, viinaveron korotus edistää kyllä talouskasvua, mutta ei Suomessa. Viron viinaralli kiihtyy kiihtymistään.

Kylläpä Suomi on solidaarinen ja suvaitsevainen. 

Hauskaa päivänjatkoa!

Petri Rastas
veronmaksaja

Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...