keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Yksinkertainen sijoitus-strategia

Kuluvaa vuotta ollaan kuljettu 8 viikkoa ja markkinoilla myrskyää. Kurssiheilahtelut ovat olleet valtavia. Ei se ole kiva kattoa kun päivässä sulaa jokunen tonni pois kurssilaskun siivittämänä, mutta seuraavana päivänä toki hymyilyttää kun kurssi on mennyt yli edellisen tason.


Tosiasia on kuitenkin se, että osake liikkuu ylöspäin, alaspäin tai pysyy samana. Itselleen on helppo uskotella, että se mikä menee alas, tulee ennenpitkää ylös.


Sijoittajan kuuluisi ostaa silloin, kun hinta on alhaalla ja myydä se kun hinta on ylhäällä. Tässä uutinen, se on mahdotonta.


Siinä se haaste piilee, että osaa tunnistaa ne syklit. Syklit voi tunnistaa tutkimalla historiaa, mutta on myös osattava lukea yhtiön toimintaa.


Olemme kuulleet tarinoita miten osakekaupoilla on palanut rahaa.


Tässä pikku vinkki: "Tappio ei ole tappio, ennen kuin myyt tappiolla."


Omaisuuslajina osakkeet ei ole se minun ykkösjuttu, mutta silloin kun en ole asuntokaupoilla, pidän adrenaliinista, jota pörssikauppa tuo.


Olen yksinkertainen ihminen ja haluan pitää asiat yksinkertaisena. Osakkeista on vaikka mitä aapisia kirjoitettu. Miten sijoitan osakkeisiin? Miten hajautan? Milloin on paras aika ostaa? Ja niin edelleen..


Pidän Outokummusta oikein paljon. Olen pelannut sitä peliä jo useamman vuoden, aloitin sen ollessa senttiosakkeena.


Outokummun kurssivaihtelu on hyvin mielenkiintoinen, vuosi sitten osakkeesta sai pulittaa yli 7€ kun se tänään liikkuu 2-3€ luokkaa.


Minun yksinkertainen strategia on osakkeissa seuraavanlainen:


1. Etsi mielenkiintoinen yhtiö (isoja kurssimuutoksia ja niitä yhtiöitä joilla käydään kauppaa, eikä vaan seiso salkussa)
2. Tee ostot useassa erässä laskumarkkinaan
3. Odota, kunnes osake lähtee nousuun
4. Myy erissä nousumarkkinaan


Ei se osakkeisiin sijoittaminen tuon kummoisenpaa ole. Peliin saa lisättyä kierroksia kun ottaa käyttöön velkarahaa. Velkavipu toimii molempiin suuntiin.


Jos haluaa metsästää satumaisia voittoja arvonnousuun nojaten niin silloin kannattaa suunnata muualle Helsingin pörssistä.


Esimerkiksi Australian Small Cap-yhtiöt voivat tuottaa jopa yli 1000% vuodessa.


Asuntosijoittaminen on kuitenkin se minun laji. Vaurastuminen ei ole sprintti vaan se on kestävyysjuoksu. Yhdessä yössä ei tulla rikkaaksi, mutta keskittymällä ja tekemällä oikeita valintoja, on taloudellinen riippumattomuus mahdollista.


Petri Rastas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...