tiistai 5. huhtikuuta 2016

Autokuume

Aivan karmea kirjoitusblokki ollut valloillaan viimeaikoina. Tekemätön veroilmoitus on tuottanut ylisuurta stressiä, joka kertoo siitä että prosessi on päässyt pettämään ja uudelleen organisointi on ollut äärimmäisen haastavaa.


Liput ja laput levällään hujan hajan.


Tämän kaiken lisäksi olen taistellut pitkin kevättä järjen ja tunteen kanssa ja kuten aina, nytkin näyttää tunne voittavan kamppailun. Miksi, miksi?


Raha-asioissa järki ja tunteet on hyvin usein, jollei aina ristiriidassa keskenään. Mitä veikkaat kumpi voittaa? Sanoisin näin, että "tunne edellä, järjettömyys perässä".


Sitä itse itselleen sitten haluaa perustella asioita oikein päin aina jälkikäteen. Mistään impulsiivisesta hankinnasta ei kuitenkaan ole ollut kysymys. Pitkän pohdinnan jälkeen olen tullut siihen lopputulemaan, että auto on pakko vaihtaa.


Itselläni on ollut vahva mielipide auton järjettömyyteen investointina, varsinkin kun nykyisen auton ostin kuusi vuotta sitten maksamalla rapiat 13000 euroa ja tämän päivän hinta sille on nippa nappa niukin naukin 2000 euroa. Eli kuudessa vuodessa kymppitonni arvosta puf.


Toki käyttöarvo on ollut mittaamattoman arvokasta. Auto on vienyt minut 200.000 km aina sinne minne on pitänytkin.


Kiikarissa on tällä hetkellä Nissan Qashqai, joka on saanut hyviä arvosteluja luotettavuudesta, jota en epäile ollenkaan, sillä onhan minulla kokemusta Nissanista.


Toinen huomioitava arvostelu on taloudellisuus, vaikka neliveto, automaattivaihteisto maastoauto onkin kyseessä, keskikulutus on n.7l


Valintojen edessä on maksaako välirahan suoraan vai rahoituksen kautta.


Rahoitus vähentää kuukausittaista kassavirtaa, mutta säästää pääomia, kas siinä pulma.


Rahoituksen puolesta puhuu kyllä tämän hetken edullinen korkotaso.


Jään vielä pohtimaan asiaa..
Petri Rastas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...