torstai 9. tammikuuta 2014

Oivalluksia

Mukavaa alkanutta vuotta! Teitkö uuden vuoden lupauksia? Oletko jo rikkonut lupaukset? Ei haittaa, älä ole murheellinen. Varmaan jo alitajuisesti tiesitkin, että ”lupaukset on tehty rikottaviksi” – uskomus antoi vain ajan odottaa milloin ne uuden vuoden lupaukset ovat unohdettu.

Lupausten sijaan, aseta itsellesi merkitykselliset tavoitteet tälle vuodelle. Jäikö jokin asia tekemättä tai saavuttamatta viime vuonna? Mikä se oli? Tee se tänä vuonna.

Tämä vuosi tulee olemaan paras vuosi ikinä. Tänä vuonna tulee kuluneeksi viisi vuotta siitä kun aloitin asuntosijoittamisen ja 30 vuoden rajapyykki ikävuosissa menee rikki, vaikka en koskaan kuvitellut eläväni yli 30-vuotiaaksi. Päällimmäisenä kysymyksenä on auttamatta, ”mitä on tapahtunut viiden vuoden aikana?”

Helppo vastaus, klisee: paljon. Mutta mitä tuo paljon tarkoittaa? Se mikä ilahduttaa kovasti niin olen oppinut uusia taitoja, se mikä vetää mielen mietteliääksi, niin päämäärä on vielä saavuttamatta.

Elämää kun katsoo kokonaisuutena, niin on helppo pohtia jo elettyä elämää, tutkia niitä asioita mitä on tehnyt ja tekemättä jättänyt. On paljon helpompi katsoa menneisyyteen kuin eteenpäin tulevaisuuteen. Tulevaisuuteen näkeminen on vain niin pirun hankalaa ja suunnitelmiin sattuu aina tupsahtamaan ”pari muuttuvaa tekijää”.

Minulla ei ole kristallipalloa, enkä tule ennustamaan mitä kaikkea seuraavan viiden vuoden aikana tulee tapahtumaan, mutta yksi asia on varma. Jatkan kulkemista kohti päämäärääni ja harjoitan sitä mitä tähänkin saakka, itseopiskelua ja taitojen kehittämistä. Se mitä minulle tapahtuu, ei ole niinkään tärkeää kuin se, kuinka minä reagoin siihen kaikkeen mitä tapahtuu.

Koskee myös sinua. Sinulla täysi 100 % valta ja vapaus valita suhtautumisesi ja mitä sinä asioille aiot tehdä.

Itsenäisyyden tunnusmerkkejä kun katsoo valtiotasolla, ovat ne oma laulu, lippu, valuutta ja itsenäinen määräämisoikeus. Henkilökohtaisella tasolla niitä ovat oman itsemääräämisoikeuden ohella oma aika ja valuutta. En tarkoita sitä, että pitäisi omassa nurkassa lähteä tekemään setelilaattoja ja painamaan paperirahaa, vaan luomalla oma kassavirtajärjestelmä joka tuottaa sellaisia tuloksia jotka antavat sinulle sen elämänlaadun jota haluat, kaipaat ja tarvitset.

Ilman ”automaattista” kassavirtaa, et koskaan tule olemaan taloudellisesti vapaa, se on fakta. Jos haluat olla taloudellisesti vapaa, on sinun luotava järjestelmä joka tuottaa passiivista tuloa. Kuinka paljon? Se on täysin sinun asia, päättää omat numerosi. Minä tiedän omat numeroni ja teen niiden eteen koko ajan töitä.

Oman ajan suhteen se tarkoittaa sitä, että luot itse oman aikataulusi toisin kuin kulkisit päivästä toiseen toisten kalentereissa. Kuka ohjaa elämääsi? Sinä itse vai joku muu?

Kuluneen viiden vuoden aikana huomaan itsessäni muutoksen kuinka minusta on tullut enemmän johdonmukaisempi ja suoraviivaisempi, sekä pyrkinyt enemmän "mustavalkoiseen" elämänkatsomukseen, rakastan sitä. Se nyt vain sattuu minusta olemaan niin paljon selkeämpää, kun katsoo elämää yksinkertaisesti.

Vaikka soveltamalla yksinkertaisuutta elämään, ei se sitä tarkoita että se olisi jotenkin helppoa. Se nyt tuntuu vain aina olevan, ettei mikään yksinkertainen asia ole välttämättä helppo ja joissain tapauksissa se voi olla äärimmäisen vaikeaa.

Minä nautin yksinkertaisesta elämästä. En ole mikään fiksu, enkä todellakaan akateemisesti koulutettu, sillä korkein suorittamani koulutusaste on peruskoulu, minä en pysty hahmottamaan monimutkaisia ja abstrakteja juttuja. Mitä yksinkertaisempi juttu sen parempi. Jos joku asia menee ketuilleen, lopeta ja tee jotain muuta. Jos joku asia menee hyvin, hienoa! jatka sen tekemistä. ”How simple is that?”

Paras oivallus tänä koko aikana on ollut, että meillä on vain tämä yksi elämä elettävänä(joku voi kutsua sitä kolmenkympin-kriisiksi tai näin olen ainakin kuullut). Ei ole uusinta otosta. Se on tässä ja nyt. Rakasta itseäsi sen verran, että alat tiedostamaan niitä asioita mitkä ovat sinulle tärkeitä. Aikuisten oikeesti, ei vain siksi että joku sanoo sinulle niin. Ja keskity niihin asioihin jotka ovat sinulle tärkeitä ja merkityksellisiä.

Oivalluksia:

 • Älä anna muiden mielipiteiden muokata sinua, vaan luo itse omat mielipiteesi ja jos mielipiteillesi löydät faktapohjaa pitäydy niissä.
 • Ole aina rehellinen itsellesi, älä huijaa.
 • Kuuntele vaistojasi ja toimi niiden mukaan.
 • Jos olet väärässä, myönnä se.
 • Ota asioista selvää, ennen kuin teet isoja päätöksiä
 • Ole kiitollinen, älä tyydy vähempään.
 • Raha ja aika ovat osa meidän elämää, se kuinka niitä käytetään, on jokaisesta itsestä kiinni.
 • Raha on tärkeämpää kuin kehtaamme myöntää sitä, mutta koskaan se ei ole ykkösprioriteetti elämässä
 • Asiat ei mene koskaan alkuperäisen suunnitelman mukaan
 • ”Multiple source of income”, useat tulonlähteet
 • Aika on rajallinen
 • Stressi syntyy kontrollin menettämisestä
 • Itsekurilla on suurempi merkitys kuin uskoisikaan
 • Mikään isompi juttu ei tapahdu päivässä, vaan päivittäin
 • Ihminen on rutiinien ja tapojen luoma, rutiinit ja tavat luovat ihmisen
 • Pidä hauskaa!Onnea ja menestystä vuodelle 2014!

Petri Rastas


Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...