lauantai 6. joulukuuta 2014

Kahdella tavalla rikkaaksi

Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi!

Tässä itsenäisyyspäivänä aloin pohtimaan rikastumisen keinoja. Mitkä tekijät johtavat rikkauteen? Olen jo aiemmin pohtinut sitä, mitä on rikkaus. Rikkaus on tasapainoinen elämä. Kyse ei siis yksinomaan ole vain rahasta ja maallisesta mammonasta.

Tänään kuitenkin aloin pohtimaan tuota maallista mammonaa, rahaa eli "cashiä". On totta, että voit rikastua olemalla pirun onnekas, esimerkiksi voittamalla arpapeleissä kuten lotossa miljoonia. Loton varaan rikastumisen jättäminen on mielestäni hieman hataralla pohjalla.

Kuinka sitten voi rikastua? Voiko rikastua tekemällä töitä? Kysymys on, että mitä töitä?

Suuryrityksen toimitusjohtajana kovalla palkalla voit toki rikastua, mutta pääseminen siihen asemaan on sitten toinen kysymys.

Miten tavallinen duunari voi rikastua?

Siihen on olemassa kaksi vaihtoehtoa ja kumpikaan ei ole toinen toistaan poissulkeva. Ensimmäiseksi, sinun tulee perustaa oma bisnes. Suurin osa, sanotaa lähes kaikki, jotka ovat rikastuneet, ovat perustaneet oman yrityksen.

Vaihtoehtoisesti voit myös ostaa jo olemassa olevan yrityksen ja kehittää siitä kassavirtaa tuottavan koneiston, mikäli oman yrityksen perustaminen ei ole sinun juttusi.

Toiseksi, sinun tulee sijoittaa. Sijoittamalla korkoa korolle periaatteella sinusta tulee rikas aikaa myöten. Sijoittaminen ei ole yli yön tapahtuva yllätys. Se on pitkäjänteistä ja kärsivällistä touhua. Kirjoitin taannoin korkoa korolle periaatteesta, löydät sen täältä: http://www.petrirastas.com/2014/01/korkoa-korolle-vaikutus.html

Yhteenveto rikastumisesta:

1. Perusta yritys
2. Sijoita

Tärkein pointti on kuitenkin jatkuva opiskelu ja nyt en tarkoita koulun penkillä istumista vaan itse opiskelua. Tiedon ja taidon lisäämistä.

Paremmat taidot, paremmat tulokset. Heikommat taidot, heikommat tulokset.

Näillä eväillä kohti rikkauksia!
Petri Rastas

Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...