torstai 22. tammikuuta 2015

EKP:n elvytys hekuma

EKP päätti laajamittaisesta elvytyksestä vuoden 2016 syyskuulle saakka 60 miljardia kuukaudessa. Vaikutus pörssikursseihin oli merkittävä, kuuraketin lailla kohosivat yläilmoihin. Nykyisen FIAT-valuuttajärjestelmän ylläpitämiseksi tämä oli välttämätön teko. Valuuttajärjestelmästä löydät lisätietoa täältä http://www.petrirastas.com/2014/04/valuuttajarjestelma-osa1.html

Euroa on paljon kritisoitu, aiheestakin, mutta koska kyseessä on poliittinen valuuttaunioni, silloin myös poliittisilla päätöksillä ohjataan kehityskulkua.

EKP:n miljardi pumppaus katkaisee deflaatiohuhut juuri oikealla hetkellä.

Kuitenkin tässä EKP:n elvytys hekumassa on syytä muistaa, että Suomen kilpailukykyyn sillä ei ole mitään vaikutusta tai jos on, niin hyvin vähän. On sanomattakin selvää, että niin kauan kuin Suomi jatkaa samalla paskalla päätöksentekopolitiikalla, ei käännettä parempaan tapahdu.

Euron heikkeneminen toki lisää vientiä, mutta se ei ratkaise niitä rakenteellisia ongelmia, joita Suomessa on tuon tuostakin. Eduskunnalla on vielä työnsarkaa, mutta valitettavasti on havaittavissa valmistautuminen kevään vaaleihin. Tarkoittaa sitä, että vaalipeli on alkanut ja asioiden hoito on alkanut väistyä tulevien vaalien alla.

Kiristävä talouspolitiikka synnyttää anarkiaa. Se pitää katkaista!

Suomi tarvitsee vastaavanlaisia toimia mitä EKP teki eli elvyttää taloutta talouskasvun vauhdittamiseksi. 

Yksi asia on varma, tästä tulee osakesijoittajan vuosi!

Odotan kuitenkin kovasti sitä aikaa, kun asunnot alkavat olla jälleen houkuttelevalla tasolla. 4 - 5 %:n vuokratuotto ei ole, siksi kohteiden löytämiseen on kulutettava tänä päivänä suunnattoman paljon aikaa ja energiaa.

Silmät auki ja poimimaan oikeita yhtiöitä osakesalkkuun.

Tuottorikasta vuotta sinulle ystävä!
Petri Rastas

Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...