perjantai 6. helmikuuta 2015

Perussuomalaisten maahanmuuttopoliittinen ohjelma

Luin Perussuomalaisten laatiman maahanmuuttopoliittisen ohjelman. Ennen sitä olin törmännyt voimakkaisiin kommentteihin koskien kyseistä ohjelmaa. Eli siis olin lukenut arvosteluja ennen kuin tiesin itse sisällöstä mitään. Erityisesti demarien suunnalta on tullut mediassa asti voimakasta arvostelua, "maahanmuuttopoliittinen ohjelma on pelottavaa luettavaa".

Luettuani ohjelman en ymmärrä mikä siinä on pelottavaa?

Maahanmuutto on tärkeää avoimessa maailmassa ja siksi on välttämätöntä laatia suuntaviivat siihen, miten maahamuuttoa harjoitetaan.

Ohjelma ottaa kantaa hyvin laajalti maahanmuuttoasioihin, myös koulujärjestelmään.


"Suomalaisten koulutusjärjestelmän palveltava Suomea ja suomalaisia


Suomalaiset korkeakoulut houkuttelevat vähävaraisia ulkomaalaisia opiskelijoita maksuttomalla opetuksella ja usein englanninkielisillä opetusohjelmilla. Tämän "kansainvälistymisen" väitetään edistävän Suomen kilpailukykyä ja nostavan yliopistotutkimuksen laatua.

Maailman arvostetuimmat oppilaitokset eivät houkuttele huippuyksilöitä maksuttomalla vaan laadukkaalla opetuksella, ohjauksella ja tutkimuksella. Laadun ylläpitäminen edellyttää rahaa, jota kerätään usein varsin korkeillakin lukukausimaksuilla. EU-alueen ulkopuolelta tuleville opiskelijoille pitää asettaa lukukausimaksut.

Suomen maksuton korkeakoulutus on suomalaisten rahoittama, eikä siihen siksi voi olla subjektiivista oikeutta muilla kuin suomalaisilla. Maksuttomasti opiskelevat ulkomaalaiset syövät oppilaitosten resursseja, vievät opiskelijapaikkoja, eivätkä käytännössä edes jää valmistumisensa jälkeen Suomeen töihin, koska englanninkielinen opetus ei edellytä heiltä suomen kielen opiskelua"

Ulkomaalaisille lukukausimaksut on mielestäni kannatettava asia.

Kuluneella viikolla olen tutkinut opiskelumahdollisuuksia Australiassa. Ryhtyessäsi kokopäiväiseksi opiskelijaksi Melbournessa 38 - 40 viikkotuntia, maksaa se AU$79,000 yksi vuosi.

Siis yhden vuoden lukukausimaksu on tuon verran ja luonnollisesti tähän tulee kustannuksia lisää materiaalihankinnoista, kirjat jne. ja on aivan turha kuvitella että yhteiskunta maksaisi asumistuet. Ei maksa, sinä maksat.

Vuokra liikkuu siinä AU$500 - AU$600/viikko.

Jos kiinnostaa opiskelu Melbournessa, niin kato että kassasta löytyy rahaa AU$200,000 per vuosi.

Suomessa on verovaroin kustannettu koulutusjärjestelmä, olkaamme siitä ylpeitä sekä kiitollisia!

Maahanmuuttopoliittisen ohjelman kokonaisuudessaan löydät täältä:

http://www.perussuomalaiset.fi/wp-content/uploads/2013/04/ps-maahanmuuttopoliittinen_ohjelma_2015_v3.pdf


Antoisia lukuhetkiä!
Petri Rastas

Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...