perjantai 14. syyskuuta 2012

Ensimmäinen blogiTervehdys ystävä! Jos joku olisi sanonut minulle joskus aikaisemmin, että ”sinä Pete se kirjoitat blogia vielä joku päivä” niin olisin varmasti vastannut, että ”älä hulluja hörise”, mutta ajat muuttuvat, muututko sinä? Totuus on, minä inhoan kirjoittamista, en pidä siitä lainkaan, mutta jos jotain tahtoo saavuttaa, niin täytyy tehdä asioita joista ei välttämättä sillä hetkellä tykkää. Yksi syy tähän kirjoittamiseen on juuri oppimisen intensiteetin kasvattaminen. Jotta sinä voit ihmisenä kasvaa, on sinun mentävä pois sieltä omalta mukavuusalueeltasi. Mikä on sinun mukavuusalueesi? Voin todeta, että minä olen juuri nyt epämukavuusalueella ja aion viipyä niin pitkään kunnes se muuttuu mukavuusalueeksi. Kuinka blogia sitten oikein kirjoitetaan, ei mitään käryä. Onko siinä jotain sääntöjä? Kuinka usein blogia kirjoitetaan? Onko sen oltava tietyn pituinen? Loppujen lopuksi onko sillä nyt mitään merkitystä?

Mikä on sinun pahin pelkosi? Mikä rajoittaa ihmistä menestymästä? Miksi niin monet haaveilevat menestyksestä, mutta eivät koskaan saavuta sitä? Meillä on vain tämä yksi elämä, kuinka sinä elät oman elämäsi? Kuuluuko meidän elää sen ”normaalin” kaavan mukaan, joka menee kuta kuinkin tällä tavalla tai niin se on vuosikausien ajan ollut meidän uskomuksissamme. Mene kouluun ja hanki hyvä todistus, jonka jälkeen menet töihin ”turvalliseen” työpaikkaan, jossa teet töitä samalle työnantajalle 40-45vuotta. Eläkkeelle päästyäsi nautit sitten siitä vapaa-ajasta ja eläkerahoistasi. Kuinka moni eläkeläinen elää unelmiensa elämää? Tarkoitukseni ei ole loukata ketään, haluan vain herättää ajatuksia. Mikä on sinun suunnitelmasi elää tämä elämä. Jos sinulla ei ole suunnitelmaa, olet silloin osa jonkun toisen suunnitelmaa. Oletko koskaan pysähtynyt miettimään mitä sinä oikeasti tahtoisit tehdä? Jos sinulla olisi aikaa ja rahaa mitä sinä tekisit? Asuisitko siinä asunnossa jossa juuri nyt asut? Tykkäisitkö matkustaa? Olisiko mukava kierrellä ympäri maapalloa ja tutustua uusiin ihmisiin ja erilaisiin kulttuureihin tai oleilisi vaikka ihan vaan omalla mökillä lapin jänkhällä? Tai sen sijaan, että käyttäisit autoa korjaamolla, niin vaihtaisitkin aina uuteen autoon vian sattuessa? Olisiko kiva sanoa ystävälle, että ”hei, lähdetään ens viikolla Pariisiin ja ollaan siellä muutama päivä ja lennetään sieltä Floridan lämpöön, olet ollut ystäväni ja kannustanut ja rohkaissut minua nämä vuodet niin minä haluan tarjota sinulle tämän reissun” Noh, mitä se ikinä onkaan, niin kehotan sinua pysähtymään hetkeksi ja ajattelemaan missä elämäntilanteessa sinä olet nyt ja minne sinä haluat mennä? Mitä vapaus merkitsee sinulle? Mitä ajatuksia menestys herättää sinussa? Oletko koskaan tuntenut turhautumista siihen tilanteeseen, jossa olet juuri nyt. Oletko huomannut kuinka tunnit, päivät ja vuodet vilistävät nopeasti kuin suihkukone, fviumm ja huomaat ettet ole saanut mitään aikaiseksi ja palkkasi riittää juuri ja juuri seuraavaan palkkapäivään. Jos vastasit kyllä, suosittelen ottamaan kynän ja paperia ja menemään johonkin rauhalliseen paikkaan, missä ei ole häiriötekijöitä, jossa sitten annat ajatustesi virrata kirjoittamalla paperille mitä sinä haluat saavuttaa ja tehdä elämässäsi ja millaiseksi ihmiseksi sinä haluat tulla.

Näihin tunnelmiin, näihin ajatuksiin haluan toivottaa sinulle mahtavaa päivän jatkoa! Huomista ei ole ja eilinen on mennyt, keskity elämään elämääsi tänään.

Petri Rastas

Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...