tiistai 16. lokakuuta 2012

Hallitse ajatuksesi

Helpommin sanottu kuin tehty, mitä tuohon otsikkoon tulee. Hallitsemalla ajatuksesi, hallitset tunteesi. Oletko koskaan törmännyt tilanteeseen, jossa ajatuksesi sinkoilee sinne tänne ja on hankala, miltei mahdoton saada kiinni yksittäisistä ajatuksista, koska niin monta asiaa pyörii päässäsi. Itselläni tuo lienee päivittäistä. Toisinaan se osaa olla turhauttavaa, mutta toisinaan se laittaa sinut toimimaan. Kuinka saada enemmän asioita aikaiseksi päivässä? Herää aikaisemmin ja mene myöhemmin nukkumaan. Se mikä itselleni toimii kaikkein parhaiten, on että kirjoittaa asiat paperille ylös, yksinkertaistako? Kyllä, kirjoittamalla ajatukset/tehtävät paperille ylös ja käyttämällä hieman aikaa ja aivotyöskentelyä suunnitelmien laadintaan tehtävien toteuttamiseksi on kaikki paljon selkeämpää ja vaivattomampaa sen sijaan että pyörittelisit asioita vain omissa ajatuksissasi. Kun asiat ovat paperilla niin ne ovat paljon helpompi visualisoida ja konkretisoida. Löydä itsellesi toimiva menetelmä ja keskity poimimaan yksittäiset asiat niin saat päivässä enemmän aikaiseksi kuin uskotkaan. Luettuasi tehtävälistaa, huomaat että joitain tehtäviä voit mahdollisesti myös delegoida eteenpäin, ei kaikkea välttämättä itse tarvitse tehdä. Mutta mikä kaikkein tärkeintä: ryhdy toimeen. Jos et tee mitään, ei myöskään mitään tule tapahtumaan.

Kuka loppupelissä on vastuussa elämästäsi? Onko se työnantajasi? Onko se kenties vanhempasi? Vai onko se puolisosi vastuussa sinun elämästäsi? Sinä päivänä, sinä hetkenä, sen sekunnin sadasosan aikana kun päätät ottaa vastuun omasta elämästäsi, tulee elämäsi muuttumaan. Elämä on täynnä valintoja ja päätöksiä. Jotta unelmasi tulisivat toteen, tulee sinulla olla unelmia. Uskalla unelmoida! Kun olet matkalla vapauteen, tulee sinulla olla unelmia, tulee sinun tietää minkä eteen ponnistella. Lopeta valittaminen ja ala elää elämääsi. Unohda olosuhteiden syyttäminen ja luo itse omat olosuhteesi. Haluatko, että elämäsi vain kulkee ohitsesi? Koskaan ei ole liian myöhäistä lähteä tavoittelemaan unelmiaan. Lainatakseni erästä lausetta loistavasta elokuvasta nimeltä Vanilla Sky: "Jokainen hetki elämässäsi on mahdollisuus muuttaa elämäsi suuntaa." Päätä mitä haluat elämässäsi. Menestys ei välttämättä takaa onnellisuutta, mutta onnellisuus takaa menestyksen.

Positiivisuutta ja loistavaa päivänjatkoa!

PeteBlogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...