torstai 18. huhtikuuta 2013

"The secret to becoming wealthy"

Mikä on vaurastumisen salaisuus? Miksi toiset ovat varakkaimipia kuin toiset? Miksi toisilla on niin vähän rahaa, kun taas toisilla on rahaa kuin rosvopäälliköllä? Rahaa voidaan ansaita monilla eri keinoilla, kuitenkin rahan ansaitsemisessa aina on kysymys työstä. Jos haluat ansaita rahaa, tulee sinun tehdä töitä sen eteen. Mitä työtä sitten teet, se on toinen kysymys. Kysymys kuitenkin on siitä, kuinka paljon sinä pystyt säilyttämään itselläsi sitä rahaa jonka olet ansainnut ja mihin sinä käytät sen? Meillä on luontainen taipumus hakea salaisuuksia. Totuus on, ei vaurastumisessa ole mitään salaisuutta. Se on ihan sinusta itsestäsi kiinni. Miten vaurastuminen tapahtuu? Vaurastumiseen on olemassa kaava. Voi olla että et tiedä sitä kaavaa tai sitten et noudata sitä, en tiedä. Jos haluat vaurastua, tulee sinun kuluttaa vähemmän kuin ansaitset. Hyvin yksinkertaista, eikö totta. Miksi tehdä asioita monimutkaisemmiksi kuin ne onkaan eli kuluta vähemmän kuin ansaitset. Tulojen ja menojen välinen erotus säästetään ja sijoitetaan, jolloin raha alkaa itse itsessään poikimaan lisää rahaa. Se on vähän kuin menisit siemeniä kylvämään pellolle. Aikaa myöten ne kasvavat. Jotta saavutettaisiin vielä suurempi varallisuus, sijoitusten voitot sijoitetaan edelleen, jolloin tapahtuu "korkoa korolle"-ilmiö. Jos mietit kuinka saisit enemmän rahaa, niin tässä se on, vaurastumisen kaava:


1. kuluta vähemmän kuin ansaitset
2. säästä ja sijoita korkoa korolle periaatteella
3. jatka kunnes olet saavuttanut tavoitteesi

Asiat on pidettävä yksinkertaisina. Jos elät yli varojesi ja tuhlaat rahaa jonnin joutaviin turhuuksiin johtaa se ennen pitkää rahattomuuteen. Eli onko sinulla rahaa tai ei, on täysin sinusta itsestäsi kiinni. Kun sinulle tulee tuloja, maksa aina ensin itsellesi. Käy avaamassa säästö ja sijoitustili, jonne teet suoritukset aina tulojen tullessa. Se summa minkä maksat tai et maksa on sinusta kiinni. Suosittelen 30 % verojen jälkeen. Kun sinulla on rahaa, ei sinun tarvitse olla siitä huolissasi. Kasvata itsellesi riittävän suuri turvapuskuri. Kun sinulla on 12 kuukauden menoja vastaava määrä turvapuskurina, on sinulla enemmän pelivaraa reagoida yllättäviin tilanteisiin. Elämässä tapahtuu aina jotain yllättävää, joihin emme pysty itse vaikuttamaan. Se mihin voimme vaikuttaa, on kuinka me reagoimme ja toimimme. Jos sinulla on kulutusluottoja tai pikavippejä, suosittelen pyrkimään eroon niistä mahdollisimman nopeasti, siihen on olemassa tehokkaita menetelmiä. Itsekuria, päättäisyyttä ja sitoutumista oman taloutesi hallintaan. Lopeta ruikutus ja ota viimeistään nyt vastuu omasta elämästäsi ja ala toimimaan, kukaan ei tee sitä puolestasi. Vain sinä voit tehdä itsellesi sen tulevaisuuden jonka haluat, ei se naapurin "Seppo" tai "Pentti", vaan sinä. Sillä ei ole mitään merkitystä missä olet nyt, mikä on tilanteesi nyt, koska se on historiaa, se on mennyttä, se on tulosta siitä mitä olet aikaisemmin tehnyt. Se mikä ratkaisee, on mitä tulet tekemään tästä eteenpäin. Se mitä tulet tekemään tänään määrittää sinun tuloksesi huomenna, mitä sinä haluat? Mikä on tulevaisuutesi ja kuinka rakennat sen?

Petri Rastas 

Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...