tiistai 23. huhtikuuta 2013

Nauti elämästä, elämme täällä vain yhden kerran


Maailma muuttuu ja kehittyy kovaa vauhtia. Maailma on kovin erilainen kuin esimerkiksi kymmenen vuotta sitten, saatikka sata vuotta sitten. Kysymys on, oletko sinä muuttamassa ja kehittämässä sitä vai et? Yritätkö sinä sopeutua muutokseen vai pyristeletkö vastaan? Oletko sinä muuttunut vai onko vain ympäristö muuttunut? Pidätkö muutoksesta vai inhoatko sitä?

"Et koskaan muuta asioita taistelemalla olemassa olevaa todellisuutta vastaan. Muuttaaksesi jotain, luo uusi malli, joka tekee olemassa olevan mallin vanhentuneeksi." - Buckminster Fuller, keksijä

Sama pätee sinun uskomuksiin ja käyttäytymismalleihin. Jos sinulla on joku uskomus, on sinun luotava sen tilalle uusi ja suotavaa olisi sen olla parempi. Jos sinulla on joku käyttäytymismalli, tulee sinun luoda sen tilalle toinen käyttäytymismalli. Jos olet riippuvainen alkoholista ja lopetat yhtäkkiä sen juomisen, voi se saada sinut ärtyneeksi ja hakemaan jotain muuta korviketta. Vaihda alkoholi vaikka kirjaan. Kun mielesi tekee ottaa huikkaa, ota kirja käteen ja ala lukemaan. Jos haluat muuttaa elämäsi, tulee sinun muuttaa elämäsi. Nauti jokaisesta hetkestä, jonka saat elää tällä pallolla. Luovu niistä asioista, joista et nauti. Opi pitämään niistä asioista, joita pidät itsestäänselvyytenä. Elämme täällä vain yhden kerran, nauttikaamme tästä ajasta joka meille on suotu. Tee niitä asioita jotka tuottavat sinulle mielihyvää. Lopeta niiden asioiden tekeminen, jotka ovat sinulle vastenmielisiä. Elämä on lyhyt, aivan liian lyhyt ja se käy koko ajan lyhyemmäksi.

Pidätkö työstäsi jota nyt teet? Jos kyllä, hienoa, jatka sen tekemistä. Jos et, tässä sulle pari vaihtoehtoa:
1. Ota lopputili
2. Opettele pitämään työstäsi

Tästä tulikin mieleeni välähdys lapsuudestani jolloin oli ruoka-aika ja jos ei ollut nälkä, äitini tapasi kertoa että "pitää syödä ettei tule nälkä." Aattelin vaan kertoa.

Jos et pidä työstäsi niin opettele pitämään siitä tai sitten ota lopputili. Suosittelen kuitenkin opettelemaan tykkäämään työstäsi. Nauti elämästä. Älä kuitenkaan käsitä minua väärin, tottakai sinun pitää huolehtia perheestäsi, tottakai sinun täytyy hoitaa ne velvollisuudet mitä sinulla on, tottakai sinun pitää maksaa ne laskut kenen kanssa sinä olet tehnyt sopimukset, tottakai sinä huolehdit asunnostasi, tottakai sinä ratkaiset ne ongelmat, jotka sinun kuuluukin ratkaista. Siksi suosittelen sinulle, että opettelet tykkäämään työstäsi, josta sinulle maksetaan ja saat hoidettua velvoitteesi. Elämä on täynnä valintoja ja vain sinä päätät mitä sinä valitset. Joka päivä. Sinä teet valintoja joka päivä. Tule tietoiseksi niistä valinnoista.

Tämä on sinun elämäsi. Ei kenenkään toisen. Älä siis välitä mitä toiset ajattelevat. He eivät elä sinun elämääsi vaan sinä elät sinun elämääsi. Aika käy vähiin. Elämä on lähempänä loppua joka päivä. Nauti siis elämästäsi! Elämästä nauttiminen ei tarkoita heittäytymistä laakereille lepäämään, ainakaan kovin pitkäksi aikaa, mutta välillä on hyvä levähtää!

Petri Rastas


Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...