maanantai 29. huhtikuuta 2013

Aseta päivämäärä tavoitteellesi


Kun on asettanut tavoitteen, jonka haluaa saavuttaa, tulee sille asettaa myös päivämäärä milloin tavoite tulee olla saavutettu. Tavoite ilman päivämäärää on vain toive, joka ei valitettavasti koskaan tapahdu. Ihan niin kuin tavoite ilman toimintaa on vain toiveajattelua ja toiminta ilman tavoitetta on typeryyttä. Asetettu päivämäärä antaa sinulle energiaa, se saa sinut toimimaan. Asetettu päivämäärä saa sinut ponnistelemaan. Miksi useimmat eivät aseta päivämäärää tavoitteelleen? Hyvä kysymys. Monet pelkäävät, etteivät saavuta tavoitettaan asetettuun päivämäärään mennessä. Mitä sitten, mitä sillä on väliä jos ei osunut asetettuun päivämäärään mennessä. Ainakin olet mennyt eteenpäin. Se on sinun tavoite, aseta uusi päivämäärä. Jos ei vieläkään osu, aseta uusi päivämäärä, aseta uusi päivämäärä niin kauan kunnes saavutat tavoitteesi.

Älä milloinkaan kutista unelmiasi ja tavoitteitasi, vain sen takia ettet saavuttanut tavoitettasi päivämäärään mennessä. Vai mitä luulet, jos olet rakentamassa taloa ja sinulla on siihen asetettu päivämäärä jolloin talo on valmis. Päivämäärä menee ohi ja todellisuus lyö vasten kasvoja, talo ei ole vielä valmis. Mitä teet, lopetatko talon rakentamisen siihen paikkaan vain sen takia, ettet saanut sitä valmiiksi asetettuun päivämäärään mennessä? Et varmasti. Oletettavasti jatkat talon rakentamista ja asetat sille uuden päivämäärän.

Kirjoita itsellesi lista kaikista mahdollisista asioista, mitä sinun tulee tehdä, jotta saavutat tavoitteesi.

Esimerkiksi jos haluat vaikka oppia puhumaan venäjää? Kirjoita tavoitteeksi osaan puhua sujuvasti venäjää pp.kk.vvvv mennessä. Silloin kun olet laittanut itsellesi päivämäärän tavoitteen saavuttamiseksi, alkaa mielesi keskittymään tavoitteeseen ja synnyttämään ajatuksia suunnitelmaan sen toteuttamiseksi ja kun ryhdyt toimimaan, syntyy tuloksia. Mene vaikka kirjastoon ja lainaa venäjän oppikirja ja äänite, tee joka päivä jotain tavoitteen eteen. Ilmoittaudu venäjän kielen kurssille, jossa tapaat muita kiinnostuneita ihmisiä, jotka myös haluavat oppia puhumaan venäjää. Tutustu heihin ja kannustakaa ja innostakaa toinen toisianne. Varaa turistimatka Venäjälle asetetun päivämäärän jälkeiselle viikolle, jolloin pääset testaamaan opittuja taitojasi, kuinka kommunikoida paikallisten kanssa heidän omalla kielellään. Voit vaikka kutsua ystäväsi mukaan tälle matkalle ja toimit ikään kuin tulkkina hänelle.

Mitä ikinä se onkaan, ryhdy toimimaan välittömästi. Tee joka päivä jotain, jotta tavoitteestasi tulee totta. Unelmistasi voi tulla totta. Tarvitset siihen unelman, asetetun tavoitteen, suunnitelman ja toiminnan.

Petri Rastas

Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...