maanantai 22. heinäkuuta 2013

Teetkö työtä rahasta vai tekeekö raha työtä puolestasi?

Useimmat meistä on kasvatettu tekemään kovasti töitä rahan eteen. Oletko koskaan ajatellut sitä vaihtoehtoa, että raha tekisi kovasti töitä sinun eteen, ilman että sinun tarvitsee vuodattaa verta, hikeä ja kyyneleitä? Älä kuitenkaan käsitä minua väärin, totta kai on tärkeää tehdä kovasti töitä, mutta totuus on, tekemällä kovasti töitä rahan eteen, ei vielä tee sinua rikkaaksi. Miljoonat ihmiset ympäri maapalloa tekevät kovasti töitä joka päivä vain selvitäkseen huomiseen. Monet käyvät kouluja ja ovat koulutettu työntekijöiksi ja toiset työllistävät itse itsensä. Ovatko he kaikki rikkaita? Ovatko useimmat heistä rikkaita? Ei, useimmat ovat konkurssin partaalla.

Kun teet työtä rahasta tai työllistät itse itsesi, ongelmaksi muodostuu se, että sinä vaihdat ajan rahaan. Ei ole huono homma ollenkaan tehdä työtä, ei missään nimessä, vaan se huono hetki tulee kyseeseen siinä vaiheessa kun päätät lopettaa työn teon. Siinä samassa hetkessä kun lopetat työn teon, loppuu myös tulovirtasi.

Työntekijät tekevät kovasti töitä ja kuluttavat ansaitsemansa rahansa tai pitävät rahojaan säästötilillä. Säästötilillä rahan säilyttäminen johtaa kuitenkin aikaa myöten rahojen hupenemiseen kiihtyvän inflaation myötä. Työnantajat keräävät rahat ja investoivat ja sijoittavat niin ettei heidän tarvitse tehdä raskasta työtä rahan eteen. On osattava käyttää toisten ihmisten aikaa, osaamista ja rahaa niin, että se tuottaa iloa jokaiselle ravintoketjussa olevalle. Niin tuotteen tai palvelun loppukäyttäjälle kuin myös sen valmistajalle, unohtamatta kaikkia osallisia siltä välillä.

Sinulla tulisi olla päämääränä taloudellinen riippumattomuus niin pian kuin mahdollista, ettei sinun tarvitsisi tehdä töitä rahasta, ellet itse niin valitse tehdä.

Monet ajattelevat taloudellisen riippumattomuuden tarkoittavan sitä, että täytyy ansaita miljoonia tai jotain sellaista. Se mitä useimmat eivät tiedosta on, että taloudelliseen riippumattomuuteen riittää ne työstä riippumattomat tulot, jotka riittävät kattamaan elämisen kulut. Jos sinun passiiviset tulosi ylittävät kaikki kulut, olet silloin taloudellisesti riippumaton, toisin sanoen olet taloudellisesti vapaa. Jos kulusi ovat vaikka 2.000 € / kk eli 24.000 € vuodessa ja saat saman verran passiivista tuloa, olet silloin taloudellisesti riippumaton. Summa määräytyy sen mukaan minkälaista elämänlaatua sinä haluat viettää.

Jotta saisit passiivista tuloa, on sinun alettava ajattelemaan siirtymistä työntekijä puolelta työnantajaksi ja/tai sijoittajaksi ja alettava luomaan kassavirtoja.

Kuinka se sitten tehdään? 


  • Ryhdy opiskelemaan välittömästi. Lue vähintään yksi kirja kuukaudessa, joka käsittelee sijoittamista ja liike-elämän taitoja. Lue artikkeleita ja blogeja, jotka käsittelevät aihetta. Tutustu sijoittamisen termeihin, sanastoon ja kehitä ymmärrystä. Mikäli haluat sijoittaa asuntoihin, osakkeiden sijaan, ala seuraamaan asuntomarkkinoita, käy asuntoesittelyissä ja kysele kiinteistövälittäjiltä asioita. Osallistu seminaareihin ja valmennuksiin.
  • Vaihda ajatuksesi ja keskittymisesi ”aktiivisesta tulosta” ”passiiviseen tuloon”. Kirjoita itsellesi ensin vähintään kolme strategiaa, joiden avulla voisit luoda itsellesi tuloja ilman, että sinun tarvitsee jatkuvasti tehdä töitä. Nämä strategiat voivat olla joko yritykseen liittyen tai sijoituksiin liittyen. Aloita tutkiminen ja taustatyön tekeminen ja ryhdy toimeen strategiasi pohjalta.
  • Älä jää odottamaan sijoituksen tekoa, tee sijoitus ja odota.
Iloa ja intoa strategia-valintoihin,
Petri Rastas


Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...