tiistai 30. heinäkuuta 2013

10 Kysymystä Ajasta ja Rahasta

Silloin kun paahdetaan menemään kovaa vauhtia eteenpäin niin missä vaiheessa sitä ymmärtäisi hieman jarruttaa? Vai tarviiko sitä jarruttaa? Pitäisikö jarruttaa ja levähtää vai jatkaa samaa tahtia eteenpäin? Yksinkertainen vastaus: Kuka muu sen tietää parhaiten kuin sinä itse? Sinä itse tunnet itsesi kaikkein parhaiten. Miltä sinusta itsestäsi tuntuu? Jos vauhti on hyvä ja tulokset ovat odotettuja, anna mennä! ”Anna palaa Frank!”

Totta kai suuret unelmat vaativat uhrauksia ja paljon tekoja ja silloin kun on mahdollisuus tehdä, niin silloin on tehtävä asioita. Vai luuletko sinä että sinun menestyksesi tulee kuin ”manulle illallinen” pelkästään uskomalla ja luottamalla vetovoiman lakiin? Ei tule! Sori. Olen pahoillani jos loukkasin sinua, mutta niin kauan kuin istut perse penkissä ajattelemassa ja meditoimassa ei mitään muutosta tapahdu ellet sinä toimi ja voi olla että mahdollisuutesi meni sillä aikaa ohi.

Loppujen lopuksi elämässä menestys on tasapaino ja kokonaisuus, eiks niin? Tasapaino elämän eri osa-alueiden kesken. Alussa kysyin milloin pitäisi vauhtia jarruttaa? Mielestäni silloin, kun painopiste alkaa olla liian yksipuolinen ja focus alkaa harhailla ja kadotat kokonaiskuvan. Siinä on se hetki, silloin on hyvä pysähtyä hetkeksi tarkastelemaan mihin suuntaan sitä on oikein menossa. Mikä olikaan tärkeintä elämässä ja kuinka sen toteutan?

Tärkeitä kysymyksiä, joita voit itseltäsi kysyä. Kysy nämä kysymykset itseltäsi joka ilta:

1.   Kuinka käytin aikani tänään?
2.   Kuinka paljon käytin aikaa turhiin asioihin, tärkeiden asioiden kustannuksella?
3.   Kuinka käytin rahani tänään?
4.   Kuinka paljon käytin rahaa turhuuksiin, unohtamalla tärkeimmät hankinnat?
5.   Mitä tuloksia saan elämääni jos jatkan samalla tavalla?
6.   Mitkä asiat kaipaavat muutosta elämässäni?
7.   Minkä tekemisestä minä nautin kaikkein eniten?
8.   Teenkö minä sitä riittävästi mistä nautin kaikkein eniten?
9.   Minkä tekemisestä minä en nauti, mutta silti teen sitä?
10.  Millä tavalla se vaikuttaa elämääni?

Seuraatko sinä ajankäyttöäsi? Seuraatko sinä rahan käyttöäsi? Meidän elämä muodostuu siitä kuinka me käytämme aikamme ja rahamme. Olemme joka päivä sen valinnan edessä. Joko sinä itse teet ne valinnat tai joku muu tekee ne sinun puolestasi. Kumman sinä valitset?

Oletko kuullut puhuttavan "ajan hallinnasta"? Pystytkö sinä hallitsemaan aikaa? Ei, et pysty niin kuin en minäkään. Kukaan ei pysty hallitsemaan aikaa. Aika kulkee koko ajan eteenpäin. Mutta se mihin me voidaan vaikuttaa on mitä me teemme ajalla. Aha, ? , eli me ei voida hallita aikaa, mutta voimme hallita mitä me teemme ajalla? Kyllä, se on juuri niin, tästä syntyy se illuusio, että me voidaan hallita aikaa. Sinä voit hallita vain ja ainoastaan niitä päätöksiä ja valintoja joita päivittäin teet.

Iloa ja rakkautta päivittäisiin valintoihin,
Petri Rastas

ps. Vielä voit ilmoittautua valmennukseen, katso lisätiedot "vaurastumisen salaisuus-valmennus" -välilehdestä. Ilmoittautumiset sähköpostitse: info@petrirastas.com


Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...