maanantai 16. syyskuuta 2013

Mitä raha sinulle merkitsee?

Valmennus meni loistavasti, jäi hyvä fiilis. Aina kun ihminen keskittyy ja laittaa itsensä likoon ja tekee parhaansa, yltää sen kautta flow-tilaan. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö asioita voisi tehdä paremmin, tietysti voi ja siihen kaikkien tulisi aina pyrkiä, tekemään asioita paremmin. Sen vuoksi aseta tavoitteesi aina korkealle, sen sijaan että asettaisit ne matalalle.

Eilisen päivän "flowsta" kuitenkin hyvin nopeasti takaisin peruspuurtamisen pariin pariksi päiväksi, ennen ansaittua pientä vapaa hetkeä. Ajatukset nimittäin alkavat olla jo vahvasti Saksan mailla, kun pieni irtiotto arjesta koittaa ylihuomenna. Odotan jo kovasti perjantain tehdasvierailua Steinway&Sonsilla, on ne vaan maailmanluokan pianoita. Mikä on sen parempaa kuin yhdistetty liiketoiminta ja huvimatka, Reeperbahnilla on kuulemma kovat oktoberfestit tiedossa perjantai-iltana. Pianotehtaalta suoraan Reeperbahnin yöhön. Ei kuulosta pahalta ainakaan vielä tässä vaiheessa.

Ennen kuin ajatukset lähtee liikaa harhailee, niin puhutaan hetki rahasta. Mitä haasteita ihmiset kohtaa kun pitäisi hankkia lisää rahaa? Yksiselitteisesti syy on siinä, ettei tiedä mitä raha on. Mitä raha merkitsee? Raha merkitsee eri asioita eri ihmisille. Jos sinä et tiedä mitä raha merkitsee sinulle, tulet aina olemaan hämmentynyt kun yrität hankkia sitä lisää. Jos sinä sanot, että raha ei merkitse mitään, olet idiootti. Raha merkitsee, raha on tärkeää. Ollaanhan sen kanssa tekemisissä päivittäin, joten selvitä mitä se raha merkitsee.

Joillekin raha on auttamista ja hyväntekeväisyyttä.

Joillekin raha on rentoutumista.

Joillekin raha on matkustamista.

Joillekin raha on sitä että maksetaan asuntolaina ja saadaan ruoka pöytään.

Minulle raha on vapautta ja vaihtoehtoja. Mitä enemmän sinulla on rahaa, sitä enemmän sinulla on vaihtoehtoja. Sinun tarvitsee selvittää itsellesi ne prioriteetit. Mitä raha merkitsee sinulle?

Rikkaus ei ole sitä kuinka paljon sinä tienaat. Rikkaus on sitä, että nauttii siitä vapaudesta minkä raha tuottaa. Vauraus ei ole sitä kuinka paljon sinä tienaat. Vauraus on sitä kuinka paljon sinä saat kerättyä, ei tuhlattua. Vauraus on eri asia kuin tulot. Jos sinä tienaat rutosti ja tuhlaat sen kaiken, ei se auta sinua vaurastumaan. Jos sinulla on rahaa kuin "rosvopäälliköllä", mutta pistät "sileäksi" sen kaiken, päädyt olemaan pennitön.

Älä tuhlaa enempää kuin ansaitset. Kuulostaa ilmeiseltä, mutta kovin moni elää yli varojensa. Jos sinä kulutat enemmän kuin ansaitset, tulet elämään rahan puutteessa. Jos sinä kulutat vähemmän kuin ansaitset, tulee sinulla olemaan aina rahaa.

On olemassa neljä asiaa joihin voidaan vaikuttaa kun puhutaan rahasta.

1. Voidaan lisätä tuloja
2. Voidaan vähentää menoja
3. Voidaan lisätä varallisuutta
4. Voidaan vähentää velkoja

Mitä menetelmiä kukin käyttää edellä mainittuihin, on jokaisen omalla vastuulla 100 % ja jokaisen henkilökohtainen valinta. Meillä on kyky tehdä valintoja. Meillä on kaikki valta ja vapaus valita.

Ulkoinen maailma rakentuu aina sisäisen maailman mukaan. Näkymätön luo näkyvän. Meidän sisäinen maailma luo ulkoisen maailman. Ala kiinnostumaan minkälainen sinun sisäinen maailma on.

Menemättä yhtään enempää psykologiaan, pointti on siinä: älä tuhlaa enempää kuin ansaitset. Unohda ne fantasia-maailmat ja ota se maalaisjärjen käyttö käytäntöön, alkaa ihmeitä tapahtuun.

Kaikki muutos alkaa tietoisuudesta. Et voi muuttaa jotakin, ennen kuin tiedät sen olevan olemassa.

Tutki mihin rahasi hupenee, ala seuraamaan rahan käyttöäsi ja tiedostamaan niitä valintoja. Tee suunnitelmia ja pidä päämäärä kirkkaana mielessä.

Hymyä ja rakkautta!
Petri RastasBlogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...