torstai 19. syyskuuta 2013

Kokemuksia

En ole koskaan ennen käynyt baletissa. Eilen kävin Hampurissa katsomassa Romeo&Julia -baletin, joka esitettiin viihdyttävästi. Erityisesti vaikutuksen teki kulissien ja lavasteiden minimalisointi. Mitään suurta spektaakkelia ei rakennettu lavasteiden varaan, vaan taidokas esitys esitettiin puhtaasti tanssien ja asusteita vaihtaen. Lisämausteen esitykseen toi upeat valot, jotka oli suunniteltu jokaista yksityiskohtaa myöten. Musiikki oli monipuolista klassisesta Lady Gagaan ja Bruno Marsiin. Tanssi ja erityisesti baletti on todellista kehon hallintaa. Suosittelen menemään katsomaan balettinäytelmän. Tämä päivä menee kaupunkiin tutustuen ja dööner-kebabbia syöden.

Elämässä on monia eri aikoja. On aikoja kun tehdään töitä ja on aikoja kun ei tehdä töitä. On aikoja kun juhlitaan ja on aikoja kun ei juhlita. Kaiken perustana on pyrkimys elää siinä hetkessä mikä on tässä ja nyt. Usein se tuo omat haasteensa. Voi olla, että ajatukset harhailevat menneissä tapahtumissa tai voi olla, että ajatukset ovat jo tulevassa, mutta kaiken keskellä unohdetaan tässä hetkessä eläminen. Olen iloinen siitä, että eilisen balettiesityksen ajan pystyin keskittymään vain siihen ja todella nauttimaan tuosta suunnattoman taidokkaasta taiteesta.

Tätä kirjoittaessa on ajatukset kuitenkin hyvin vahvasti töissä, jotka ovat kotisuomessa. Täytyy vain luottaa siihen, että kaikki menee suunnitelmien mukaisesti. Nyt painun kaupungille ja nollaan ajatukset ja pyrin elämään tässä hetkessä.

Sitä harjoitellessa, oikein mukavaa päivää!
Petri Rastas


Rome&Julia-baletti alkamassa, Hampuri, Saksa

Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...