torstai 16. lokakuuta 2014

Alkoholipolitiikka kuohuttaa!

Viime päivinä on vellonut monissa medioissa ja varsinkin sosiaalisessa mediassa älyvapaa alkoholilaki, joka kieltää mainostamisen julkisuudessa. Valviralla tuntuu olevan rajanveto pahasti hukassa.

Yleisesti ottaen on tiedossa, että alkoholin vaikutukset suurkuluttajalla voi johtaa ongelmiin, myös lähipiirissä. On kuitenkin haastava kuvitella, että alkoholin totaalimainoskielto poistaisi tämän ongelman.

Minusta on käsittämätöntä edes pohtia, pitääkö ravintoloiden vaihtaa nimensä? Kuten Valvira nyt pohtii pitäisikö niiden ravintoloiden vaihtaa nimensä, joissa esiintyy alkoholi.

Pitääkö myös kaikille tunnetun Finlandia-talon muuttaa nimensä?

Minulle paljastui tässä mediamylläkässä myös se asia, että "Ron de Jeremy" -rommipullon etiketissä esiintynyt kuva aikuisviihdenäyttelijä Ron Jeremystä on kielletty ja perusteluna oli seuraavaa: "kuva pullonkyljessä voisi aiheuttaa alkoholismia."

Alkoholismin lisäksi Valviran mielestä se yllyttää seksiin. "Pitääkö Valvira ihmisiä niin typerinä, että Ron Jeremyn kasvokuva rommipullon kyljessä yllyttää heitä seksiin ja alkoholismiin? 

- No... yleisössä voi semmoinen mielikuva tulla."

Tässä lisää Valviran lakimiehen Sari Tujusen perusteluista:
http://www.radiocity.fi/vapaalla/nyt-puhuu-valvira-miksi-rommipullon-etiketti-piti-sensuroida/2/25272

Mitähän tämä hallitus vielä saa aikaan? Olen suuresti pettynyt monelta osin tämän vaalikauden tekoihin. Jutta Urpilainen (SDP) vaaliväittelyissä korosti kynnyskysymystä, että "arvonlisäveroa ei nosteta".

No kuinkas sitten kävikään, ei mennyt kuin vuosi niin päättivät nostaa arvonlisäveroa.

Vielä lisää Urpilaista, "eläkeikään ei kosketa". No kuinkas sitten kävikään, ei mennyt kuin kolme vuotta niin eläkeikä on korotettu.

Kuuden puolueen koalitio oli jo alkujaankin tuhoon tuomittu niin erilaisten ideologioiden vuoksi, että tällä hetkellä hallituksessa on enää neljä puoluetta, sillä kaksi puoluetta on eronnut kesken kauden. Vaalikauden alussa aloittaneista ministereistä on enää jäljellä yksi, siis vain yksi! Muut on vaihtunut tai vaihdettu, jopa pääministeri!

Tämä yksi "sitkeä sissi" ministeri on kunnostautunut erityisesti tuhoamaan työpaikkoja matkailu- ja ravintola-alalta, sekä murentamaan sisäistä turvallisuutta. Seuraukset ovat ja tulevat olemaan vakavat.

Pyyntöni päättäjille, tehkää nyt jumaliste järkevämpää politiikkaa ennen kuin tämä maa on suossa!

Petri Rastas

Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...