maanantai 13. lokakuuta 2014

Seurakuntavaalikone

Tänään aukesi äänestäjille vaalikone MTV:n ylläpitämänä. Seurakuntavaaleissa äänestysprosentti on valitettavasti ollut kovin alhainen. Toivosin, että äänestysprosenttia saataisiin näissä vaaleissa kasvatettua.

On tärkeää käyttää äänioikeuttaan. Seurakuntavaaleissa äänestää saa 16 vuotta täyttänyt henkilö.

Vaaleissa valitut henkilöt päättävät monista asioista ja vastaavat toiminnan suunnittelusta. Äänestämällä voit vaikuttaa siihen mihin varoja käytetään! Lapsiin ja nuoriin, jumalanpalveluksiin, diakoniatyöhön muutama mainitakseni.

Päättäjillä on myös rooli siinä, miten seurakunta näyttäytyy ulospäin.

Itselleni on tärkeä lapsen ja nuoren kasvu ja kehitys. Mikäli saan kannatusta, tulen ehdottomasti suuntaamaan varoja lasten ja nuorten toimintaan, musiikkiin, leireihin ja leikkeihin.

Seurakunnalla on tärkeä rooli kasvatuksessa, vaikka vanhemmat ovat se pääasiallinen auktoriteetti.

Lapsen sosiaalisen kehityksen kannalta antaa seurakunta siihen edellytykset. Sen lisäksi, että lapset ja nuoret ovat minulle tärkeitä, ei sovi unohtaa aikuisia ja vanhuksia.

Vanhusten ystäväpysäkkitoiminta on suunnattoman arvokasta ja haluan sen jatkuvan. Useat vanhukset kokevat yksinäisyyttä, ystäväpysäkki on sosiaalinen ympäristö aktiviteetteineen, joka pyrkii vähentämään yksinäisyyden tunnetta.

Käytä ääntäsi ja äänestä!
Petri Rastas


Olen ehdolla Jyväskylässä numerolla 58

Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...