tiistai 2. joulukuuta 2014

Mikä sinua kiinnostaa?

Päivä alkaa ja päivä loppuu, mitä tapahtuu siinä välissä?

"Ei huolta huomisesta" -sanotaan. Valitettavan usein kuljemme ikään kuin "sumussa" laput silmillä päivästä toiseen ja vasta jonkin pysäyttävän tragedian edessä havahdutaan.

Mitä jos huomista ei koskaan tule? Mitä jos meillä on vain tämä päivä?

Mikä sinua kiinnostaa? Tämä vasta oivallinen kysymys. Mikä sinua oikeasti kiinnostaa?

Teetkö sinä niitä asioita, jotka kiinnostavat vai teetkö asioita vasten tahtoasi, jos teet niin miksi?

Asioiden todellinen tiedostaminen on haastavaa, toisin sanoen vaikeaa. Olemme rutiinien orjia. Riko rutiinejasi ja vapaudu "orjuudesta". Silloin kun teemme asioita alitajuisesti lopetamme niiden asioiden tiedostamisen ja ne tulevat ikään kuin luonnostaan.

Kysy itseltäsi: "Miksi minä teen niin kuin teen? Mikä minua ohjaa? Ohjaanko itse vai onko jokin ulkopuolinen paine, joka sanelee mitä minun pitää tehdä?" Ja älä vain kysy vaan jää pohtimaan, sekä ajattelemaan vastauksia.

Tarvitaan jokin tavoite, joka on merkityksellinen ja tärkeä. Ilman tavoitetta on aivan sama mikä päivä on ja miten päivä meni.

Mutta kun on tavoite kirkkaana mielessä, voi myös keskittyä ajattelemaan.

"Se mitä minä nyt teen, niin, viekö se lähemmäksi tavoitetta vai viekö se kauemmaksi?"

Vuosi lähenee loppua ja on hyvä aika asettaa tavoitteita ensi vuodelle. Mieti mikä sinulle on tärkeää ja merkityksellistä? Mikä sinua kiinnostaa?

Lähde rohkeasti tavoittelemaan sinulle tärkeitä juttuja ja älä välitä muiden mielipiteistä!

Sinä et elä muiden elämää vaan sinä elät sinun elämääsi. Sinun elämäsi on arvokas ja anna myös itse sille se arvo joka kuuluu, ole rohkea.

Petri Rastas

Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...