perjantai 8. tammikuuta 2016

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta.


1. Teknologia on kehittynyt valtavasti myös muualla maailmassa, ei yksistään Suomessa. Se mahdollistaa paljon asioita. Älypuhelimet ovat vuosituhannen toiseksi paras keksintö internetin jälkeen (paitsi silloin kun virtaa on jäljellä 15% ja laturi ei ole taskussa).


2. Sinun ei välttämättä tarvitse ankkuroida elämääsi ja tulevaisuuttasi maahan, jossa olet syntynyt. Suomi ei ole ainut paikka maailmassa, jossa voit tehdä töitä, avata pankkitilin, sijoittaa, säästää eläkepäiviä varten, omistaa asuntoja/kiinteistöjä tai tehdä liiketoimintaa.


3. Raha on vain vaihdon väline. Raha itsessään ei ole hyvää eikä pahaa, se on mahdollistaja; niin hyvään kuin pahaan. Riippuu sinusta ja sinun tavoitteista.


4. Aika on paljon arvokkaampaa kuin raha. Aina voit hankkia lisää rahaa, mutta aikaa et saa enempää. Kokemukset ovat tärkeämpiä kuin materia.


5. Maailma on loppujen lopuksi hyvin pieni, jossa ihmiset ovat pohjimmiltaan samanlaisia. Kaikki haluamme hyvää itsellemme ja perheellemme.


6. Vaikka maapallo on iso, maailma on lopulta varsin pieni. Olet vapaa liikkumaan, rajoitukset löytyvät vain omista ajatuksistasi ja laiskuudesta.


7. Iloitsen niiden puolesta, jotka saavuttavat tavoitteita, toteuttavat unelmiaan ja pääsevät elämässä eteenpäin; säälin heitä, jotka hukkaan heittävät elämänsä.


8. Auringolla, ilmastolla ja vuorokauden rytmillä on suuri vaikutus mielenlaatuun. Monet "self-help" gurut kertovat miten "onnellisuus on valinta". Se on paskapuhetta, sanon minä. Onnellisuus tulee siitä kun luot itsellesi tarpeita tyydyttävät olosuhteet. Suomessa pimeä syksy kaamos ja sen päälle jatkumona helvetin kylmä pakkastalvi on jotain niin masentavaa ja oksettavaa, energiaa kuluttavaa, että on vaikea löytää sanoja.


Ota rohkeasti elämä haltuusi. Älä kuuntele muita oman hyvinvointisi kustannuksella. Tutki itseäsi, älä vertaa itseäsi toisiin.


Sinä olet hyvä tyyppi!
Petri Rastas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...