torstai 25. helmikuuta 2016

Säästö se on pienikin säästö

Ostatko tavaraa ulkomailta verkkokaupasta? Esimerkiksi eBay?


Minä ostin hetki sitten. Kaupan käynti on sujuvaa ja olen ostanut monta kertaa aiemmin, enkä ole törmännyt vastoinkäymisiin. Kortilla maksaminen on mielestäni luotettavaa edellä mainitulla sivustolla.


Maksuprosessin edetessä kiinnitin huomioni hintaan. Ei sillä, että olisi ollut kallis tai halpa, sillä olinhan jo ostopäätökseni tehnyt.


Vaan huomio kiinnittyi valuuttakurssimuutokseen. Tuotteet myytiin AUD (Australian dollari), jotka verkkokauppa-alusta, tässä yhteydessä paypal konvertoi loppusumman euroiksi.


Tästä palvelusta se kuittaa tietenkin itselleen pienen provikan, mutta minäpä en mennyt siihen lankaan.


Seuraan valuuttakurssimuutoksia päivittäin, joten huomasin juuri ennen maksun hyväksymistä suuren eron.
Paypal 1EUR=1,44AUD kun todellisuudessa kyseisen päivän muutos oli 1EUR=1,5357AUD ja toisinpäin 1AUD=0,6945EUR vrt. 1AUD=0,6511EUR


Onneksi on olemassa vaihtoehto. Voit valita vahvistatko maksun paypalin antamalla konversiolla vai maksatko ostoksesi kyseisessä valuutassa ja konversion hoitaa oma pankkisi.


Valitsin toisen vaihtoehdon. Maksoin dollareina ja annoin oman pankkini hoitaa valuuttakurssimuutoksen. Luonnollisesti pankki ottaa oman osansa, mutta se on huomattavasti edullisempi kuin paypalin tuottama palvelu.


Säästö 2,9%


Kannattaa olla tarkkana näissä kun tilaa ulkomailta.


Petri RastasEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...