perjantai 12. huhtikuuta 2013

"Do what you love to do"

Mikä erottaa menestyjät henkilöistä, jotka eivät menesty? Kun haluat menestyä elämässäsi, vaatii se sitkeyttä. On oltava sitkeä, päättäväinen, periksiantamaton, innostunut, rohkea, toimelias, sitoutunut, halukas ja kykenevä oppimaan, menestyjät opiskelevat koko ikänsä kun taas ihmiset, jotka eivät menesty, luulevat tietävänsä kaiken kaikesta. Menestyjät keskittyvät ympärillä oleviin mahdollisuuksiin, toisin kuin ihmiset, jotka eivät menesty, he keskittyvät vain ongelmiin. Ongelmiin, joita yrittävät välttää kuin ruttoa. On ymmärrettävä, että ongelmat ovat niitä, jotka kasvattavat meitä. Ongelma on mahdollisuus kasvaa. Sinun on tultava suuremmaksi kuin ongelmasi. Älä anna ongelmiesi lannistaa sinua. Hae ratkaisu ongelmaasi. Isoin osa ongelmista, joita tapaamme murehtia, ei edes koskaan toteudu. Miksi siis murehtia asioita joita ei ole vielä edes tapahtunut? 

Jos haluat menestyä, tulee sinun päättää menestyä. Lähde tavoittelemaan sitä. Mitä sinulla on menetettävää? Mitä jos menestytkin? Mikä estää? Mikä pitää paikoillaan sinua? Menestys on tasapainoinen elämä, jossa elämän eri osa-alueet ovat tasapainossa keskenään. Yksi osa alue on raha. Rahaa voidaan ansaita monilla eri tavoilla, mutta kysymys on siitä kuinka paljon tai minkä verran pystyt säilyttämään sitä rahaa jonka ansaitset? 

Meidän tulee tehdä sitä työtä jota rakastaa ja jota kohtaan tuntee suurta intohimoa. Jokainen työ on arvokasta. Ei ole olemassa väärää työtä. On vain olemassa ihmisiä, jotka tekevät työtä joista eivät nauti. Kun olet taloudellisesti vapaa, sinä voit valita sen työn mitä teet vai teetkö työtä ollenkaan. Taloudellinen pakkotila ei ole syy tehdä työtä tai liian monille se valitettavasti on, mutta sanotaan näin, että sen ei tulisi olla syy tehdä töitä. Miksi? Meidän tulisi nauttia työstä jota teemme. Ajattele vaikka ammattilaisjääkiekkoilijaa, sanotaan vaikka Teemu Selänne. Miksi muuten hän "eläkeläisenä" olisi siellä jäällä innokkaiden ja tarmokkaiden nuorten seassa? Kyllä hänen on vaan pakko nauttia siitä, että vetää ne luistimet jalkaan ja pääsee pelaamaan joukkueensa kanssa. Luuletko että hän pelaa rahan takia? Kyllä siinä on ihan muut tekijät, jotka motivoivat jäälle ja treenaamaan. Voit itse lukea hänen syyt pelaamiseen ja miksi hän haluaa vielä yhden kauden. Tässä linkki: http://www.iltasanomat.fi/nhl/art-1288483584523.html 

Mikä on työ, joka tuottaa sinulle suunnatonta mielihyvää? Minkä tekemisestä sinä todella nautit? Tee sitä työtä, jota kohtaan sinä tunnet vetoa ja intohimoa, joka tuntuu sinulle oikealta ja tiedät sisimmässäsi, että tätä minä haluan tehdä. Tämä saa minut innostumaan.

On aivan järjetöntä ajatella, että teemme töitä, josta emme nauti pienellä palkalla eläkkeelle, tässä pienellä palkalla viittaan siihen, että mitä tahansa ansaitsemme, on loppukuusta rahat loppu, elämää palkkapäivästä palkkapäivään, "tili tuli, tili meni", miten kävi terveyden? Ja sitten eläkkeellä ollessa yritämme pitää terveydestämme huolta syömällä erinäiset määrät lääkkeitä ja vietämme aikaa enemmän sairaalan odotustilassa kuin kotona perheen parissa. Tämä ajatus pelottaa minua ja siitä syystä olen päättänyt elää toisin. Mikä on sinun päätöksesi? Älä käsitä minua väärin. Jos olet tyytyväinen elämäntilanteeseesi ja olet onnellinen. Vaali sitä onnea loppuun asti, mutta jos kaipaat muutosta elämääsi, on sinun päätettävä muuttaa elämäsi. Niin kauan kuin henki pihisee, se on mahdollista. 

Jim Rohn: "Aika on arvokkaampaa kuin raha, rahaa voit aina saada lisää, mutta lisää aikaa et voi saada"

Elä elämäsi täysillä! Nauti jokaisesta hetkestä joka meillä on elettävänä! Kuka tietää elämmekö huomenna?

Petri Rastas


Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...