keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Keep dreaming!

Mistä sinä unelmoit? Mikä on sinun unelmasi? On kovin harmillista kun ihminen tulee vanhemmaksi, niin sitä herkemmin hän on valmis luopumaan unelmistaan ja päämääristään. Minusta se on valitettavaa jos ei ole unelmia, tavoitteita tai päämääriä. Usein ihmisten kanssa juttelu on sitä kuinka "minä nyt oon jo tän ikäinen", "olisihan sitä siloin nuorempana..." tai "minulla on jo toinen jalka haudassa".

Juttele vaikka nuorten kanssa, niin he kertovat innoissaan mitä he haluavat olla, tehdä ja saada kun kasvavat "aikuisiksi". He haluavat talon, auton, kauniin ja rikkaan puolison, menestystä ja vaikka mitä. Joku haluaa olla rokkistara tai pelata taalaliigassa jääkiekkoa, jalkapalloa, mitä vain. Heidän unelmillaan ei ole rajaa, eikä rajoituksia.

Mitä tapahtuu matkalla? Monesti käy niin, koska nuorena olemme kovin alttiita ympäristön vaikutuksille ja kuulemme julistaessamme kuinka haluamme sitä, tätä ja tuota, että "älä lentele pilvissä", "pidä jalat maassa" tai "mikä sinä luulet olevasi, älä edes kuvittele?"

Valitettavasti alitajuisesti alamme ottamaan vastaan näitä viestejä ja kaikessa hiljaisuudessa hyväksymään niitä. "Käy koulut ja hanki pätevyys".

Joku saattaa ajatella, että "eihän kaikista voi tulla huippu-urheilijoita tai rokkistaroja". Se on aivan totta. Kaikista ei tule, mutta se mikä on sinun unelmasi on sinun. Pidä siitä kynsin hampain kiinni. Älä anna kenenkään varastaa unelmaasi.

Älä lankea siihen ansaan, että alat vertaamaan muiden unelmia omiisi ja mikäli olet unohtanut ne, anna itsellesi aikaa löytääksesi ne uudelleen. Mikä sinulle on tärkeää ja merkityksellistä?

Palataan kysymykseen "mitä tapahtuu matkalla?". Koulujen jälkeen hankitaan työpaikka. Joku työ, josta saadaan palkkaa. Työpaikka ei välttämättä ole se "unelmaduuni", mutta jostain on rahaa saatava laskujen maksuun.

Kun halutaan lisää rahaa, tehdään enemmän töitä ja kenties toinen tai kolmas sivutyö illaksi ja viikonlopuksi. Kerätään kenties vähäsen myös sukan varteen.

Jossain vaiheessa ilmestyy kuvioon mukaan se ihana mies tai nainen. Lyödään hynttyyt yhteen ja muutetaan kimppaan, eikä aikaakaan kun pullahtaa tenava tähän maailmaan, ehkä toinen ja kolmaskin.

Sitten vain yhtäkkiä tämän kaiken keskellä tajuut, et sä oot 30, 40, 50 ja unohdit ne unelmat joita joskus oli. Sen sijaan että oltaisiin enemmän kiinnostuneita omista unelmista niin keskitytään enemmän tekosyiden luomiseen ja ollaan "hirmu kiireisiä" koko ajan juostessamme sitä loputonta oravanpyörää ympäri ja ympäri päivästä toiseen. Pitää tiskata astiat, on käytävä töissä, pitää pestä pyykkiä, pitää viedä lapset hoitoon, pitää tehä sitä tätä ja tuota. Älä anna tekosyiden olla unelmien esteenä.

Se mikä sinulle on tärkeää ja merkityksellistä, siihen sinä löydät aina ajan ja energian.

Tämän kaiken kiireen keskellä sitä alkaa herkästi pienentämään niitä unelmia ja perustelemaan itselleen, että pitää tyytyä siihen mitä on. Älä koskaan tyydy siihen mitä on. Ole kiitollinen, mutta älä tyydy vähempään. Siitä oravanpyörästä on mahdollista päästä pois, jos vain on tarpeeksi tahtoa ja halua.

Millainen on sinun unelmiesi elämä ja kuinka aiot sen saavuttaa?

Jatka unelmointia ja tee kovasti töitä niiden eteen!

Nauti jokaisesta saavutuksestasi!
Petri Rastas

"Kaikista unelmista voi tulla totta, jos vain on tarpeeksi rohkeutta tavoitella niitä" -Walt Disney

Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...