maanantai 17. marraskuuta 2014

100 000€ sileeks' vai kymmenessä vuodessa tuplaus?

Elämässä pitää olla tavoitteita. Mitä tavoitteita sinulla on? Pienetkin tavoitteiden saavuttamiset lisäävät onnellisuutta, tutkitusti.

Raha ei ole koskaan tavoite. Mitä raha on? Raha on vaihdannan väline.


"Raha ei tuo onnea", entä tuoko rahattomuus sinulle onnea? Miksi raha yritetään liittää onnellisuuteen, vaikka näillä kahdella ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

Jokainen, joka on edes hieman tutustunut henkilökohtaisen kehittymisen antiin, ymmärtää sen, ettei koskaan kyse ole yksinomaan rahasta, vaan siitä vapaudesta mitä raha tuo.


Raha on vapautta ja vaihtoehtoja. Kukaan ei halua vaurastua vain sen vuoksi, että näkee miljoonat pankkitilillä, siinä on aina jotain muuta taustalla.


Olemme rahan kanssa tekemisissä päivittäin ja teemme valintoja joka päivä.

Menemällä töihin, teet valinnan, jossa vaihdat oman aikasi ja osaamisesi rahaan, menitpä sitten töihin omaan firmaan itsellesi tai jonkun toisen firmaan. Asioidessasi kaupassa, vaihdat rahaa raaka-aineisiin, joilla ravitset itseäsi.

Hankintojen edessä, mieti hetki onko kyseessä halu vai tarve? Useat paatuneet shoppailijat perustelevat itselleen, "että kun tarviin". Onko asia oikeasti niin, jos vaatekaappi pursuaa yli jo ennestään?

Kassavirta on kaikki kaikessa. Mikä on kassavirta? Sinun tulosi ja menosi. Mistä ja kuinka paljon rahaa sinulle tulee ja mihin se menee?

Mikä on siitä syntyvä erotus? Onko kassavirta positiivinen, eli kaikkien menojen jälkeen jää rahaa yli. Vai onko se negatiivinen, eli tulot eivät riitä kattamaan menoja?

Moni haaveilee pikavoitoista. Pikavoitot on kivoja, mutta jos et osaa käsitellä rahaa, on vain ajan kysymys koska se pikavoitto on kadonnut.

Kuvitellaan, että jostain sinulle tupsahtaisi tulla 100 000 euroa riihikuivaa rahaa. Vau! Mitä tekisit? Olet varmasti jossain elämän vaiheessa, miettinyt mitä tekisit jos saisit rahaa. Nyt kuvitellaan, että sinulla olisi tuo sata tonnia.

Päätät ottaa pienen irtioton arjesta ja sen johdosta tulosi putoaa nolliin, mutta ei hätää onhan sinulla rahaa.

Kuukaudessa menot ovat 3000 euroa. Kuluu sinulla aikaa alle kolme vuotta kun sata tonnia on sileenä.

Sait ainakin kolme vuotta olla vapaana, mutta sitten on aika taas palata oravanpyörään.

Mitä jos sijoittaisit tuon "pikavoiton" ja jatkaisit elämää aivan kuten normaalisti, mutta tarkistaisit tavoitteesi uudelleen? Muuttuisiko tavoitteesi ja millä tavoin? 

Varovaisesti ajatellen, jos saisit tuolle sijoitukselle 7 % tuoton vuosittain. Korkoa korolle ilmiön avulla, olisi sinulla kymmenen vuoden kuluttua 200 000 euroa.

Kumman sinä valitset? Kolmessa vuodessa sata tonnia sileeksi vai kymmenessä vuodessa tuplattu varallisuus?

Elämä on täynnä valintoja, ne vain täytyy tiedostaa.

Petri Rastas

Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...