keskiviikko 3. joulukuuta 2014

A2 Yrittäjäilta...

Seurasin suurella mielenkiinnolla, tai no sanotaan, että ennakko-odotukset olivat korkeat kyseistä ohjelmaa kohtaan.

Kovin pettynyt olo jäi ohjelman annista. Yrittäjätarinoita on hieno kuulla, mutta jossain toisessa yhteydessä tuossa laajuudessa. Paikalle oli saatu liuta yrittäjiä, sekä poliitikoita.

Olisin odottanut enemmän sen suuntaista keskustelua, jossa yrittäjät tuovat plussat ja miinukset esiin nykylainsäädännöstä, joihin poliitikot antavat mielipiteensä kuinka lakia muutetaan.

Sen sijaan koko ohjelman anti oli lavalle hilattu lehmä, jota "möö" ihasteltiin ja haastateltiin, sekä mitä ongelmia yrittäminen tuo ja yrittäjällä ei ole sosiaaliturvaa.

Hei haloo, mihin tämä Suomi on mennyt? Aivan "pullamössö" kansaa, passiivista, "saavutetuista eduista ei luovuta", "kyllä minä mieluusti töitä tekisin, mutta en pakkoyrittäjänä". Mikä ihmeen termi tuo "pakkoyrittäjä" on?

Suomessa on liian hyvä sosiaaliturva. Yrittäjä tekee itse tietoisen valinnan ryhtyessään yrittäjäksi, jos ei homma toimi ja tule tulosta niin sillon yritys nurin ja jotain muuta, ei siinä mitään sosiaaliturvaa kysellä.

Ei kukaan ryhdy yrittäjäksi sosiaaliturvan vuoksi!!

Ainut sosiaaliturva jota yrittäjä voisi haluta Suomessa on se, että konkurssin edessä ei ole koko loppuelämä mennyt, kuten nyt on. So what, mitä sitten jos tekee vaikka kymmenen konkurssia. Menee talot ja autot ja omaisuus, mutta niitä voi hankkia aina lisää niin kauan kuin elinvuosia piisaa.

Suomessa menetät myös tulevaisuuden. Konkurssilaki kaipaa uudistusta.

Kapitalismiin kuuluu onnistumisen ohella myös epäonnistuminen. Se on aivan normaalia, ei sitä tarvitse pelätä jos epäonnistuu.

Elämään kuuluu epäonnistumiset, silloin sinä kasvat!

Ei tämä mikään hyvinvointiyhteiskunta ole vaan pahoinvointiyhteiskunta.

Kaikki yritystuet ja palkkatuet pois! Ne vain vääristävät kilpailua ja rasittavat julkisia menoja. Julkishallinto ja virkamiehet tekevät blokkeja.

Ylisuuret palkansivukulut pois ja alkaa jengi työllistyä. Työehdot on oltava sovittavissa työntekijän ja työnantajan välillä, eikä siten, että yksi malli kaikille.

Herätys, teollinen aikakausi on ohi, nyt elämme tietoyhteiskunnassa. Maailma muuttuu. Yritätkö taistella sitä vastaan vai oletko itse sitä muuttamassa?

Kaivetaan kädet taskusta ja ryhdytään hommiin. "Mitä minä voisin tehdä paremmin?"

Petri Rastas

Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...