torstai 15. syyskuuta 2016

Yritysten investoinneista

Mediassa toisinaan kuulee sanottavan, että yritysten pitäisi investoida. Talouskasvu syntyy kun yritykset investoivat. No miksi yritykset eivät investoi?


Kannattaa lukea tämä artikkeli:


http://www.talouselama.fi/uutiset/miksi-ei-tehda-tata-yksinkertaista-muutosta-verotuksen-aikatauluun-toisi-20-000-uutta-tyopaikkaa-6582974


"Yritykset kertovat, että investointirahoituksen saamisen ehdot ovat jo niin kestämättömiä, että Suomeen investointi on hankalaa. Investointikykyä tulisi siten parantaa kaikin keinoin, myös yritysverotuksen uudistuksella."


Valitettavasti rahoituksen saaminen on hankalaa. Useiden yrittäjien kanssa keskustelleena on harmillista todeta kuinka moni hanke kaatuu siihen kun rahoitus ei järjesty.


Jo pelkästään siltarahoituksen saaminen on tehty kovin hankalaksi.


On mielestäni aivan käsittämätöntä, että nyt hieman karrikoiden ja suoraviivaistaen, mutta esitän kuitenkin suomalaisen yrityksen elinkaaren.


1. Yhteiskunnan innovaatiotuki, jolla kehitetään tuote/palvelu.
2. Rahaa pumpataan ja tuotekehittelyä tuetaan.
3. Tuotteen prototyyppi valmistuu
4. Pitäisi viedä markkinoille
5. Firma lopettaa


Huomaa kohta 4. "Pitäisi". Missä menee "metsään"?


Siinä vaiheessa kun tuote pitäisi saattaa markkinoille ja alkaa myymään, loppuu rahat. Markkinointiin tarvitaan rahaa. Tuotetta pitää myydä, mutta prototyyppiä on haastava myydä pelkän tulorahoituksen turvin. Tarvitaan pääomaa.


Yritykset investoivat kun rahoitus on mahdollista.


Petri Rastas

2 kommenttia:

  1. Wonderful, this is more than I expected.uncle sam og Thanks, this is exactly what I was looking for. This is so great I don’t need to make any revisions to it at all. Thank you so much for such a wonderful blog. I’m really thankful to you for this information.

    VastaaPoista
  2. Thanks for providing all niches with a great explanation. dank labsI know, getting the comment approved on these sites is not simple. But these blogs have a good SEO matrix, so I decided to spend some valuable time here. Thanks for sharing this wonderful piece. please keep it up Maintains!

    VastaaPoista

Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...