tiistai 23. joulukuuta 2014

Perintövero ajaa perheyritykset pois Suomesta

Tänään uutisoitiin Onvest-konsernin pääomistajan muutosta Portugaliin. Vuorineuvos Maarit Toivanen-Koivisto kertoo syynä olevan Suomen perintövero.

Julkisuuteen on tullut lisää näitä vastaavia, kirjoitin taannoin siitä kuinka Björn "nalle" Wahlroosin muutto herätti tunteita, löydät kirjoituksen tästä

Perintövero pakotti myös kiuasperhe Harvian myymään 80 % osuuden CapManille. http://yle.fi/uutiset/capman_ostaa_harvian/7157267

Täytyy vain suunnattomasti hämmästellä päättäjien toimintaa? Eikö nämä vauraiden perheyritysten maastapoismuutto ole aivan selkeä viesti, että perintövero on perseestä?

Perintöveroa on sitä paitsi hilattu koko ajan ylemmäksi ja ylemmäksi aina 20 %:iin asti.

Ajattele jos sinulla on yhtiö ja muuta varallisuutta, siten, että konkurssipesän arvo on vaikka 15 miljardia. Kuinka monella on tosta noin vaan napata kassasta 300 000 000 euroa veroihin, siis 300 miljoonaa euroa, kysyn vaan?

Jos Suomi pitää saada tästä lamasta nousuun kasvu-uralle, niin edesauttaako se, että perheyritykset muuttavat ulkomaille tai myyvät omistuksensa ulkomaille?

Keväällä on tulossa eduskuntavaalit ja uskon vahvasti perintöveron nousevan kuumaksi perunaksi vaalikeskusteluihin, niin pitääkin nousta. Sen verran tärkeästä asiasta on kysymys.

Millä ja miten hyvinvointiyhteiskunta rahoitetaan, jos täällä on vain monikansalliset yhtiöt?

Mietippä sitä? Minä mietin maastapoismuuttoa vaikken miljardiyhtiötä omistakaan.

Petri Rastas

Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...