maanantai 26. tammikuuta 2015

Nähdään Australiassa!

Kolmen viikon kuluttua istun lentokoneessa matkalla maailman toiselle puolelle. Olen enemmän kuin innoissani, mutta samalla jännittää pirusti.

Kyseessä kun ei ole perinteinen lomamatka, vaan menolippu Australiaan maahanmuuttajana vieraaseen valtioon.

Jännitys ei niinkään kohdistu sinne muuttoon, vaan siihen miten asiat jäävät rullaamaan Suomessa. Enää tämä ja ensi viikko töitä, viimeinen viikko jää asioiden hoitamiseen ja lähtövalmisteluun. Mitä pakkaan mukaan ja mitä jätän pois? Mitkä asiat voin hoitaa etänä ja mitkä on delegoitava?

Internet onneksi mahdollistaa monia asioita. Pankkiasioiden hoitaminen onnistuu jatkossakin kätevästi mistä päin maailmaa tahansa. Verkkolaskut tulevat näppärästi suoraan verkkopankkiin.

Siinä kun Australian pörssi sulkeutuu, Suomen pörssi aukeaa ja kaikki kaupankäynti hoituu älypuhelimella mobiilisovelluksella.

Yhteyksien ylläpito hoituu kätevästi Skypen ja sosiaalisen median välityksellä.

Miksi pois Suomesta?

- Siksi koska voin.
- Olen lopen kyllästynyt vallitsevaan ilmapiiriin ja holhousyhteiskuntaan.
- Talvella on kylmää, pimeää ja kosteaa.
- Pienyrittäjä nirhataan aivokuolleella byrokratialla

Miksi Australiaan?

+ "Veri on vettä sakeampaa" Paljon sukulaisia, joka luo turvallisuuden tunnetta
+ Ympäri vuoden lämmin ilmasto
+ Uusien haasteiden hakeminen
+ Englannin kieli

Tulenko takaisin Suomeen? -Tulen. Milloin? -En tiedä.

Juuri nyt haluan avoimin mielin katsella uusia mahdollisuuksia ja pitää seikkailumieltä yllä. Kuten puoltoista vuotta sitten kirjoitin: "Seuraavan kerran kun menen Australiaan, käyn joka tapauksessa kokeilemassa tuota surffaus-hommelia" http://www.petrirastas.com/2013/06/australia.html

Ei se surffaaminen kovin vaikeaa voi olla...


See ya in Oz!
Petri Rastas

ps. luulen, että blogin suunta tulee kääntymään elämään Australiassa, mutta vielä kolme viikkoa kotoSuomessa. Ylälaidassa "Follow by Email" voit syöttää sähköpostiosoitteesi ja varmistat, ettei yksikään teksti mene sinulta ohitse. Seuraa myös Google+ ja twitter.


Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...