maanantai 5. tammikuuta 2015

Tavoitteiden asettaminen

Vuosi on tosiaan vaihtunut ja etenee kovaa vauhtia. On jälleen aika laittaa pakettiin kulunut vuosi ja luoda suuntaviivat tälle vuodelle.

Omassa elämässä tulee tapahtumaan radikaali muutos, joka jännittää positiivisella tavalla. Siitä mahdollisesti myöhemmin lisää.

Hyppy tuntemattomaan on aina jännittävä hetki. Pelko voi estää toimimasta, mutta rohkeus voittaa pelon. On toimittava vaikka pelottaa.

Tavoitteet on oltava kirkkaana mielessä.

”On todistettu moneen kertaan, että mikäli sinulla ei ole tavoitteita, on todennäköistä, että et koskaan löydä mitä todella haluat.” – Shelle Rose Charvet

Kirjoita paperille ylös vuoden 2015 tavoitteet, jotka haluat saavuttaa!

Miten muuten voisit saavuttaa mitään, jos et tiedä mitä tavoittelet? Aseta tavoitteet tarkasti. "Haluan enemmän rahaa ja rakkautta." -ei ole tarkka tavoite.

Esimerkiksi:

"31.12.2015 minulla on x euroa" on jo paljon tarkempi tavoite.

* "Opin soittamaan uutta instrumenttiä(mitä?) ja teen ensimmäisen esiintymisen pp.kk.2015 sen kanssa."

* "Lahjoitan omaa aikaani ja osaamistani hyväntekeväisyyteen vapaaehtoistyön merkeissä(mikä järjestö ja kuinka paljon aikaa?)"

Oli tavoitteesi mikä tahansa, se tulee olla kirjoitettu ylös. Tammikuusta joulukuuhun voi tuntua pitkältä matkalta, mutta se on nopeampi kuin uskotkaan. 

Seuraa etenemistäsi kun olet kirjoittanut tavoitteesi ylös ja alkanut ottamaan askeleita kohti. Tavoitteet eivät toteudu ellet sinä toimi, jos et tee mitää, et myöskään voi saada mitään.

Tekeminen luo tuloksia. Tarkastele tuloksiasi ja mieti oletko tyytyväinen niihin? Arvioi sen jälkeen mitä olet tehnyt tulosten saamiseksi. Tuloksia voit muuttaa, muuttamalla tekemistäsi.

Iloa, onnellisuutta ja vaurautta kuluvalle vuodelle!

Petri Rastas

Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...