keskiviikko 16. syyskuuta 2015

AY-mafia

"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa..." tuo klassikko lastenlaulu eittämättä aina aika ajoin pulpahtaa mieleeni.


On minusta kummallista, kun kortistossa jonottaa puoli miljoonaa ihmistä vailla työtä ja ulkomailta lappaa lisää joutilaita nuoria iPhone-miehiä vailla työpaikkaa, mutta mitä tekee työväestö?


Työntekijät ilmaisee mieltään AY-mafian kehotuksesta tai käskystä jäädä pois töistä päiväksi. Mitä siitä seuraa? No, vaikutukset varmasti nähdään seuraavalla viikolla.


Onhan se ikävää kun saavutetuista eduista joutuu luopumaan, mutta ei siitä parane lainsäätäjää syyttää; ja jos ylipäätään halutaan syyllistä hakea niin kyllä se löytyy sieltä AY-mafian päädystä.


"Kuusessa ollaan"


Jokainen varmasti tiedostaa Suomen heikon talouden tilan, mutta silti AY-gangsterit, elinkeinoriistäjät ja hallitus ei ollut halukkaita yhdessä konsensushengessä hekumoimaan yhteiskuntasopimusta.


Hallitus ryhtyi tekoihin. Itkuvirsi on nyt päittemme yllä, hallitus alkaa säätämään lakeja talouden tasapainottamiseksi. Hetkinen, eikös se ole lainsäätäjän tehtävä säätää lakeja?


Ongelma työmarkkinoilla on kuitenkin se, että ne ovat liian jäykät. Työmarkkinoilta puuttuu jousto, puhumattakaan liian suurista työnantajan sivukuluista.


Olen aivan varma siitä, että kun työmarkkinoille lisätään joustoa, kevennetään suuria palkansivukuluja ja kannustinloukkuja puretaan, lähtee työllisyys kasvuun. Kasvava työllisyys lisää hyvinvointia tähän sairaaseen ilmapiiriin, joka Suomessa tällä hetkellä vallitsee.


Elättiyhteiskunta


Yhteiskunnan tarkoitus ei ole elättää ihmisiä, vaan turvata palvelut ihmisille. Tässä on vissi ero, mutta kuitenkin systemaattisesti ollaan rakennettu elättiyhteiskuntaa käyttämällä hyväksi veronmaksajia ja ottamalla valtionvelkaa erinäisiin tulonsiirtoihin.


Pakolainen pääsee sikäli helpommalla, ettei hänen tarvitse pelata luukkubingoa; Kela, työkkäri, sossu, joista se raha pumpataan kattoon syleksijöille.


AY-gangsterit


Kaikilta mielenilmaukseen osallistujilta voisin kysyä kuinka monta kertaa olet itse neuvotellut työnantajan kanssa palkasta ja ehdoista? Veikkaan, et kertaakaan, ellet kuulu AY-gangsterineuvostoon.


AY-jepet tekevät päätökset sinun puolesta, sinulta kysymättä, riippumatta siitä kuulutko verkostoon vai et.


Työehtosopimusten yleissitovuus on myrkkyä ja se myrkky pitää poistaa. Sinä et ole samanlainen kuin se naapurin-Petteri, et ominaisuuksiltasi, taidoiltasi ja kyvyiltäsi. Miksi teillä silti kuuluu olla sama palkka ja samat työehdot? Teillä toki voi olla yhtäläisyyksiä, mutta ette ole samanlaisia.


Kilpailukyky kohenee ja talous kasvaa kun annetaan markkinataloudelle tilaa. Se toimii luonnostaan, se on vähän niin kuin luonnonlaki.


Haluatko säästää? "Ei ole mistä säästää." Voit vaikka aloittaa siitä, että lopetat sen rahan pumppaamisen AY-mafian gangsterineuvostoon.


Täältä löytyy iltalehden keräämä AY-gangsterilista parin vuoden takaa:


http://www.iltalehti.fi/verot/2013110117675642_vr.shtml


Työsopimusehdot ja palkan suuruus tulisi olla sinun ja työnantajan neuvoteltavissa, ei kolmansien osapuolien.


Jumalan siunausta!
Petri Rastas


ps. Työttömyyden kasvaessa sinun jäsenmaksusi myös kasvaa ja palkastasi menee enemmän AY-jepeille

2 kommenttia:

Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...