perjantai 1. maaliskuuta 2013

Kirjat

Luetko sinä kirjoja? Jos luet, millaisia kirjoja. Maailmassa on valtava määrä erilaisia kirjoja, on dokkareita ja pokkareita ja mitä lie. Olen aina inhonnut lukemista. Koulussakin pyrin aina välttämään lukemista ja totuus on, en lukenut koulussa yhtäkään kirjaa. Esitelmät tein takakansitekstin perusteella. Kuitenkin minun elämäni on muuttunut lukemalla kirjoja ja laittamalla kirjoissa opetettuja menetelmiä käytäntöön. Kyse onkin enemmän siitä mitä kirjoja luetaan. Luen pääasiassa kirjoja, jotka auttaisivat laajentamaan omaa ajatusmaailmaani ja tehdä onnellisen elämän. Ei elämän tarvitse olla kurjaa ja tylsää. Me eletään täällä siksi, että voisimme nauttia jokaisesta päivästä, jonka saamme elää.


Kirjoissa opetettuja menetelmiä soveltamalla itselle sopivimpiin ratkaisuihin voidaan muuttaa elämä. Kaikki on omasta asenteesta kiinni. Ei ole huonoa päivää, eikä myöskään ole hyvää päivää, on vain päiviä. Se millaiseksi sinun päiväsi muodostuu on sinusta itsestäsi kiinni. Tinkimättömällä asenteella ja päämäärätietoisella toiminnalla syntyy tuloksia. Mitkä ovat sinun tuloksesi? Tuloksia hakiessa on toimittava. Mikään päämäärä ja tavoite ei ole mahdollinen ilman suunnitelman mukaista toimintaa. Mitään ei tapahdu, ellet toimi. Tavoitteet ilman toimintaa ovat haaveita ja usein sellaiseksi ne jäävät, mutta jos lähtisit laatimaan suunnitelmaa tavoitteesi saavuttamiseksi ja ryhtyisit toimimaan suunnitelmasi pohjalta, huomaatkin että se mikä hetki sitten oli haaveena, onkin nyt hyvinkin lähellä todellisuutta.

Ei ole olemassa huonoja tavoitteita, jos se on sinun tavoite ja sinulle tärkeä, pidä siitä kiinni. Jos tavoitteesi ei toteutunut asetettuun päivämäärään mennessä, aseta uusi päivämäärä. Älä milloinkaan kutista unelmiasi ja tavoitteitasi vain siksi että et saavuttanut tavoitettasi tiettyyn päivämäärään mennessä. Tavoitteet, suunnitelmat ja toiminta vaatii keskittymistä ja ajattelemista. Ajatteleminen on yksi vaikeimmista asioista elämässä, siksi niin harvat tekevät sitä.

Kirjat auttavat sinua oman elämäsi hallintaan, kysymys on, oletko halukas opiskelemaan itseäsi? Tässä on minulle tärkeimmät kirjat, jotka ovat muuttaneet minun maailmani. Kirjat ovat satunnaisessa järjestyksessä ja mitään kirjaa en voi laittaa paremmuusjärjestykseen, sillä jokainen kirja on erilainen ja jokaisessa kirjassa on omat asiat. Ja se mikä on mielenkiintoista, sama kirja luettuna uudelleen ja uudelleen on aina erilainen. Sama kirja antaa erilaisia ja uusia näkökulmia joka kerta riippumatta siitä kuinka monta kertaa olet sen jo lukenut.

TOP 10 Kirjat:
1. The Magic of thinking Big, David J. Schwartz
2. Rikas isä, Köyhä isä, Robert T.Kiyosaki
3. Miten pääsen turhista huolista, Dale Carnegie
4. Miten saan ystäviä, menestystä, vaikutusvaltaa, Dale Carnegie
5. Olet syntynyt rikkaana, Bob Proctor
6. Think and Grow Rich, Napoleon Hill
7. Building wealth one house at a time, John W. Schaub
8. Menestys ja onnellinen elämä, Brian Tracy
9. Tulevaisuuden valuutta, Brad DeHaven
10. Tie menestykseen, Stephen R. Covey


Olkoon elämäsi onnellinen!
Petri Rastas

Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...