lauantai 27. syyskuuta 2014

Seurakuntavaalit

Vielä muutama viikko sitten en tiennyt mihin tilanteeseen itseni laitoin. Sain kutsun lähteä seurakuntavaaliehdokkaaksi. En ole koskaan aikaisemmin ollut ehdolla ja mietin hetken aikaa lähdenkö ehdolle vai en.

Minun historiani kirkon ja seurakunnan parissa on vähintäänkin vaihderikas. On ollut aikoja, jolloin en ole kuulunut kirkkoon ja sitten taas kuulunut ja sitten taas eronnut.

Kymmenen vuotta sitten oli aika jolloin en kuulunut kirkkoon. Veljeni pyysi minua vastasyntyyneen poikansa sylikummiksi. Otin kummiuden vastaan kiitollisena ja koin olevani etuoikeutettu. Tämän pyynnön jälkeen liityin oitis kirkkoon, sillä muuten oloni sylikummina ei olisi ollut mahdollista. Sittemmin olen kuulunut kirkkoon ja maksanut kirkollisveroni koko tuolta ajalta tähän päivään saakka.

Kirkolla ja seurakunnalla on merkittävä rooli tässä yhteiskunnassa ja pitkät perinteet, näitä perinteitä tulee vaalia. Nyt vanhemmalla iällä kirkon ja seurakuntatyön merkitys korostuu, sillä olen alkanut ymmärtää, että kaikki asiat eivät olekaan itsestäänselvyyksiä.

Seurakunta on läsnä syntymästä kuolemaan. Minulla on laaja ystäväpiiri myös eri uskontokunnista, ortodokseista, jehovista, vapaakirkon herätysliikkeistä, helluntalaisista ja myöskin ateisteja, jotka eivät uskoaan tunnusta, joten olen sitä kautta oppinut avarakatseisuutta.

Kuulun evankelis-luterilaiseen seurakuntaan, joka on suurin uskontoryhmittymä Suomessa. Mitä tuleviin vaaleihin tulee, äänioikeutettuja on yli 3,3 miljoonaa. Äänestysoikeus on 16 vuotta täyttäneillä evankelis-luterilaisen kirkon jäsenillä.

Seurakuntavaaleissa äänestysprosentti on ollut varsin alhainen, kannustan nyt kaikkia äänioikeutettuja äänestämään omaa ehdokastaan.

Jyväskylän seurakuntavaaliehdokas,
Petri Rastas


Petri Rastas - Seurakuntavaaliehdokas (facebook)

Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...