keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Matkailu avartaa

"Long time no see!"

Lähdin Suomesta muutama kuukausi sitten taskussa menolippu Australiaan. Jännitin lähtöä aivan pirusti. Miten asiat hoituu kun olen toisella puolella maapalloa. Miten tämä, se ja tuo.

Tässä vinkki: "Älä turhaan murehdi asioita, joita ei ole tapahtunut."

Voit valmistautua, mutta et voi päättää mitä tapahtuu ja milloin tapahtuu. Riippuu sinun asenteesta, kuinka käsittelet asiat, jotka tapahtuvat.

Muutama viikko lähtöni jälkeen, pahin skenaario tapahtui; vuokralainen irtisanoi sopimuksen. Tunsin kauhua ensin, että mitä nyt? Miten hoidetaan uusi vuokralainen, kun matkaa on 15.000 kilometriä?

Annoin tunteen laantua hetken ja tartuin toimeen. Vaihtoehtoja paperille ylös, mikä voisi olla paras mahdollinen asian hoitamiseksi. Lopulta valinta kohdistui Tampereen vuokraturvaan ystävän suosituksesta. Iso kiitos heille hyvästä työstä, markkinointi, asuntonäytöt, hakijoiden taustojen tarkistukset, yhteydenpito, sopimusasiakirjojen laadinta jne.

Aikaisemmin olen itse hoitanut vuokralaisen etsinnän, valinnan ja sopimusten teot. En enää, sillä vuokraturvan palvelu on erittäin edullinen siihen työmäärään nähden mitä uuden vuokralaisen valinta pitää sisällään.

Elämä maapallon toisella puolella on todellakin erilaista, vaikkakin politiikka, talous ja yhteiskunta länsimaissa on kuta kuinkin samankaltaista.

Erilaista varmasti siksi, koska siitä omasta kotiympyrästä irtautuminen ja rutiinien jättäminen oli suurin haaste lähteä työttömäksi maahanmuuttajaksi vieraaseen valtioon.

En kadu päätöstäni. Tällä hetkellä yritän ottaa kaiken mahdollisen irti elämästä ja nauttia siitä, ettei ole rutiineja. En olisi kuvitellut matkustavani Filippiineille Manilaan, jossa olin pari viikkoa, mikäli vielä asuisin Suomessa. 

Jos sinulla on unelmana matkustaa. Kirjoita ylös ne tavoitteet, jotka haluat kokea. Missä haluaisit matkustaa? Kun tiedät mitä ne ovat, laadi suunnitelma niiden toteuttamiseksi ja ryhdy toimeen.

Tee töitä, laadi budjetti, säästä rahaa.

Paras sijoitusneuvo minkä Donald Trump on antanut, kun ihmiset kysyvät häneltä, "Jos minulla olisi kymppitonni sijoittaa, mihin se kannattaisi sijoittaa?" -Lähde matkoille! Kierrä maailmaa ja tutustu eri kulttuureihin, sanoo Trump.

Matkailu avartaa. Mikäli matkustaminen ei ole sinun juttu, vietä hetki aikaa itsesi kanssa, mikä saa sinut innostumaan? Ole rohkea. Uskalla innostua. Tämä on sinun elämäsi, älä anna minkään olla esteenä sille, mikä tekee sinut onnelliseksi.

"Live your life don't worry about tomorrow!"

Petri RastasBlogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...