tiistai 3. toukokuuta 2016

Menestyksen kaava

Mikä erottaa haaveilijat niistä, jotka yltävät tavoitteisiinsa? Lyhyestä virsi kaunis: "haaveilijat eivät noudata menestyksen kaavaa".


Menestyäksesi sinun pitää itsellesi tarkoin selvittää mitä se sinulle on. Mitä menestys sinulle tarkoittaa? Mitä se sinulle merkitsee? Mitä kirkkaampana ajatus on, sen helpompi se on valjastaa toteen. Unelmoi, löydä inspiraatioita ja käytä aikaa pohtimiseen, mutta älä lankea vertaamaan itseäsi muihin.


Harvardin yliopistossa on tutkittu tavoitteiden saavuttamista. Tutkimuksessa selvisi, että vain 3% oli kirjannut tavoitteensa ylös. Kymmenen vuoden kuluttua ryhmään otettiin yhteyttä ja todettiin, että tuo 3% ansaitsi kymmenen kertaa enemmän kuin muut 97% yhteensä, joilla ei ollut tavoitetta ja suunnitelmaa.


Menestyksen kaava voidaan kiteyttää kolmeen kohtaan:


1. Tavoite


Ota kynä ja paperia eteesi ja ryhdy kirjaamaan tavoitteesi. Ja ei, se ei riitä, että "on ne päässä", kuten Harvardin tutkimuksessa todettiin.


"Miten voit saavuttaa yhtään mitään, jos et tiedä mitä tavoitella."


2. Suunnitelma


Tavoite kun on ylhäällä, tulee sen saavuttamiseksi luoda suunnitelma. Meneekö kaikki aina suunnitelman mukaan? No ei mene. "Ei menny ihan niinku Strömsössä"-on tuttu sanonta monelle.


Ei sillä niin väliä, jos suunnitelma ei onnistunut. Keksi toinen suunnitelma, katsos suunnitelmaa voi aina vaihtaa, mutta pidä tavoite ja älä lannistu.


3. Toiminta


Ei riitä, että on hieno ja merkityksellinen tavoite, sekä upea suunnitelma, jos sitä ei uskalla lähteä toteuttamaan.


Tavoite ilman toimintaa on toiveajattelua, haaveilua.


Rohkeasti eteenpäin. Sinussa asuu menestyksen siemen, laita se kasvamaan ja ryhdy toimeen.


Menestys ei tule yhdessä päivässä, vaan se on matka. Kauan siinä kestää? En tiedä ja onko sillä väliä, kunhan saavutat sen mitä tavoittelet.


Aseta päivämäärä tavoitteellesi, jos ei osu siihen, aseta uusi päivämäärä ja tarkasta suunnitelma, sekä mitä olet tehnyt. Ja jos ei osu, aseta uusi päivämäärä ja tarkasta suunnitelma, sekä mitä olet tehnyt. Jatka niin kauan kunnes olet saavuttanut tavoitteesi.
Olen aivan varma, että saavutat tavoitteesi kun vain päätät tehdä niin.


Onnea ja menestystä!
Petri RastasEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...