keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Ratkaise ongelmia niin kasvat

Välillä tuntuu että polkee ja polkee, mutta paikallaan ja mihinkään ei pääse. Toisin sanoen "homma ei etene".


Mutta kuitenkin, sen jälkeen kun pistää vaihteen silmään ja käsijarrun ottaa pois niin kyyti on kovaa, niin että välillä päätä huimaa. Asiat alkaa loksahtelee paikoilleen ja aikataulutus käy haasteellisemmaksi ja jopa vaikeammaksi.


Asioita ei täydy yhteensovittaa, vaan eri asioille on löydettävä oma aikansa tässä rajallisessa ihmiselossa. Rakkaalta siskolta saatu taskukalenteri on lyömätön työkalu.


Kyllä, käytän edelleen perinteistä taskukalenteria kaikesta digitalisaatiosta huolimatta.


Monestakin syystä, mutta yksi syy siihen on muisti. Asiat kun kirjoittaa ihan oikealla kynällä, ihan oikeasti kalenterin lehdelle ylös niin siinä on monta aistia toiminnassa ja toisekseen kalenterista ei ole vielä toistaiseksi loppunut akku.


Yksin on kovin haastava saada aikaiseksi mitään, mutta kanssaihmisten kanssa sitä yltää yhä ylemmille tasoille, seuraaville "leveleille". Iso kiitos myös kirjanpitäjälleni, joka tekee puolestani aivan huipputyötä.


Ilman häntä olisin pulassa, kirjaimellisesti.


Ei siksi ettenkö osaisi kirjanpitoa, olenhan yrittäjäurani alkuvuosina itse sen tehnyt, vaan siksi että siihen käytetty aika ei korreloi tuottavuutta omalla kohdallani ja siitähän bisneksessä on kyse. Tuottavuudesta. Tiliöinteihin, raportteihin, ilmoituksiin jne. käyttämän ajan voi käyttää toisin, kuten liiketoiminnan kehittämiseen ja verosuunnitteluun.


On aika laittaa uusi vaihe pykälään ja kohti uutta ennestään tuntematonta vauhtia tielle kohti tulevia vastustuksia. Siitähän elämässä on kyse, ongelmien kohtaamisista ja niiden ratkaisuista. Ratkaise ongelmia, niin kasvat ja pääset eteenpäin.


Mukavaa kevään jatkoa!


Petri Rastas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

8 Totuutta Elämästä

Vuosi 2015 oli matkustamisen ja tutkimisen vuosi. Nyt on hyvä laatia hieman yhteenvetoa havainnoista matkan varrelta. 1. Teknologia on ke...